16:25:36    donderdag, 09 april 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 18 april 2012 11:37 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2012 11:39 uur

Biking4life houdt koppelkoers

Biking4life houdt koppelkoers

Biking4life 2012 organiseert op zaterdag 28 april haar laatste evenement ten behoeve van Alpe d'HuZes. Vanaf 18.00 uur wordt in café ’t Hart van Boxtel aan de Markt een zogenaamde koppelkoers verreden. Het wordt een ludieke avond waarbij het nuttige (geld ophalen voor het goede doel) met het aangename (een gezellige avond) gecombineerd wordt.

Organisator Ben Leenders van Biking4life heeft er zin in. Samen met uitbater William van Dinther van café ’t Hart van Boxtel heeft hij het initiatief genomen. Bij de koppelkoers is het de bedoeling dat twintig teams tegen elkaar gaan strijden op vaste racefietsen die aan elkaar gekoppeld zijn. Elk team bestaat uit zes personen en een teamcaptain.

De wedstrijd bestaat uit een ploegentijdrit waarbij elk teamlid zo snel mogelijk 250 meter aflegt. Elk team krijgt op de avond twee kansen om een zo scherp mogelijke tijd neer te zetten. Het eerste blok wedstrijden start om 18.15 tot 19.55 uur en het tweede blok van 20.25 tot 22.10 uur.

In de pauze wordt de sprintkoning verkozen. Daar moet men wel wat voor doen, te weten het snelst 250 meter afleggen. De aanwezigen kunnen elkaar uitdagen en de snelste renner met de meest explosieve benen wint de roze trui. Vanzelfsprekend kan het aanwezige publiek de sprintkoning uitdagen. Na het tweede blok van wedstrijden worden vanaf 22.20 uur de finales gereden met een ultieme finale rond 23.35 uur. Daarna volgt de prijsuitreiking.

Biking4life is op zoek naar 20 teams. Niet alleen wielerteams, voetbal- of hockeyteams, maar ook vriendenteams of een stel vriendinnen die het leuk vinden om de uitdaging aan te gaan. Deelname kost tien euro per persoon, de opbrengst gaat geheel naar Alpe d'HuZes. Aanmelden: biking4life2012@gmail.com.

(Foto: Gerard Schalkx)

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Elan Bikes support Filipe TopSlank buisman optiek Beleef Boxtel Podium Boxtel Olieenzo Remax-optimus Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek Toverboom