RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:16:48    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 30 november 2014 13:42 uur, laatst gewijzigd op 30 november 2014 13:44 uur

Bijzondere zitbankjes...

Bijzondere zitbankjes...

Op de foto: Martien Roestenburg en Jo Termeer plaatsen een toponiemenbank op de splitsing Beekseweg/Besselaar in Gemonde. Bert Schellekens (links) ging maandag al vroeg met het tweetal op pad. (Foto: Albert Stolwijk).

Het heeft even geduurd, maar sinds maandag staan twee toponiemenbanken in het buitengebied van Gemonde te pronken op de splitsing Beekseweg/Besselaar en in het bos- en weidelandschap Vossenholen. ,,Een jaar geleden heb ik de aanvraag ingediend en nu is het eindelijk zover. Ik ben blij dat de bankjes geplaatst zijn", aldus initiatiefnemer Bert Schellekens uit Gemonde.

Schellekens ging maandagmorgen al vroeg op pad met Martien Roestenburg en Jo Termeer van meubelmakerij Den Berg in Liempde. De door Roestenburg vervaardigde bankjes zijn voorzien van de namen 'Berselair' en 'Vosholen'. ,,Berselair komt van het woord bersen, wat staat voor het opjagen, doodschieten en transporteren van wild. De term 'Vosholen' spreekt voor zich", zegt Schellekens.

Het project wordt gefinancierd door Streekfonds Het Groene Woud. Schellekens: ,,Wandelaars die een ommetje maken, hebben nu een mooi plekje om even uit te rusten. De informatiebordjes worden binnenkort geplaatst."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Gemeente Boxtel SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen