08:35:16    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 20 november 2012 18:14 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 14:27 uur

Bijzondere verjaardag voor Nino

Bijzondere verjaardag voor Nino

Op de foto: Nino Willems uit Boxtel bekijkt een van de honderden verjaardagskaarten die hij dinsdag ontving. Zijn zus Sháron neemt de stapel post samen met hem door. (Foto: Albert Stolwijk).

Nino Willems uit Boxtel heeft dinsdag een wel heel bijzondere achttiende verjaardag beleefd. Dankzij zijn 23-jarige zus Sháron werd hij overstelpt met honderden kaarten. Sháron wilde haar broer verrassen door een webblog te schrijven met het doel Nino de dag van zijn leven te bezorgen. Het bericht werd onder meer opgepikt door het SBS 6-programma Hart van Nederland en door radiodeejay Giel Beelen.

Sháron hield via internet een actie om zoveel mogelijk mensen - bekenden en onbekenden - te bewegen om een verjaardagskaart te sturen naar haar broer. ,,Nino heeft in zijn leven al veel meegemaakt. Hij is autistisch en lijdt aan een angst- en dwangstoornis, In januari van dit jaar werd zaadbalkanker bij hem geconstateerd met uitzaaiingen in de longen, lever en de lymfeklieren in de buikholte. Hij heeft sindsdien een operatie ondergaan en verschillende kuren en bestralingen gehad. Het gaat naar omstandigheden redelijk met hem, maar hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zijn gezondheid is heel broos."

Giel Beelen las de blog van Sháron, die dinsdagmiddag al twaalfduizend keer bekeken was, en nam contact met haar op. Nino en Sháron mochten dinsdagochtend vervolgens in zijn radioshow op 3FM hun verhaal doen. Bovendien riep Beelen via Twitter iedereen op om Nino een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. Rond de klok van twee uur kwam de postbode bij Nino thuis in Boxtel een zak met honderden kaarten afleveren. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit landen als Portugal, Zweden, Duitsland en Frankrijk.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Olieenzo Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie