RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:56:30    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 20 november 2012 18:14 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 14:27 uur

Bijzondere verjaardag voor Nino

Bijzondere verjaardag voor Nino

Op de foto: Nino Willems uit Boxtel bekijkt een van de honderden verjaardagskaarten die hij dinsdag ontving. Zijn zus Sháron neemt de stapel post samen met hem door. (Foto: Albert Stolwijk).

Nino Willems uit Boxtel heeft dinsdag een wel heel bijzondere achttiende verjaardag beleefd. Dankzij zijn 23-jarige zus Sháron werd hij overstelpt met honderden kaarten. Sháron wilde haar broer verrassen door een webblog te schrijven met het doel Nino de dag van zijn leven te bezorgen. Het bericht werd onder meer opgepikt door het SBS 6-programma Hart van Nederland en door radiodeejay Giel Beelen.

Sháron hield via internet een actie om zoveel mogelijk mensen - bekenden en onbekenden - te bewegen om een verjaardagskaart te sturen naar haar broer. ,,Nino heeft in zijn leven al veel meegemaakt. Hij is autistisch en lijdt aan een angst- en dwangstoornis, In januari van dit jaar werd zaadbalkanker bij hem geconstateerd met uitzaaiingen in de longen, lever en de lymfeklieren in de buikholte. Hij heeft sindsdien een operatie ondergaan en verschillende kuren en bestralingen gehad. Het gaat naar omstandigheden redelijk met hem, maar hij wordt nauwlettend in de gaten gehouden. Zijn gezondheid is heel broos."

Giel Beelen las de blog van Sháron, die dinsdagmiddag al twaalfduizend keer bekeken was, en nam contact met haar op. Nino en Sháron mochten dinsdagochtend vervolgens in zijn radioshow op 3FM hun verhaal doen. Bovendien riep Beelen via Twitter iedereen op om Nino een kaartje te sturen voor zijn verjaardag. Rond de klok van twee uur kwam de postbode bij Nino thuis in Boxtel een zak met honderden kaarten afleveren. Niet alleen uit Nederland, maar ook uit landen als Portugal, Zweden, Duitsland en Frankrijk.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg