09:17:12    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 16 mei 2014 11:14 uur, laatst gewijzigd op 16 mei 2014 11:15 uur

Bijzondere les voor sportclub Ria

Bijzondere les voor sportclub Ria

De sportgroep voor vrouwen van de Boxtelse Ria van de Langenberg en vechtsportvereniging 4Defence Fight School zijn beide gevestigd in de sporthal van de Michaëlschool aan de Schijndelseweg en trainen iedere woensdag tussen 19.00 en 20.30 uur. Onlangs vond een bijzondere workshop plaats…

Michael van Kasteren verzorgde met assistentie van Peter Kerkhof en enkele junioren en senioren van 4Defence een workshop zelfverdediging voor de vrouwen. Na de warming-up kwamen de scheenbeschermers tevoorschijn en gingen de deelnemers met zelfverdedigingsoefeningen aan de slag. Zo werden ’pakkingen’, ’bevrijdingen’ en een ’parate houding’ geleerd. Ook werd de balans van de vrouwen op de proef gesteld en het juist verplaatsen in een bedreigende situatie. ,,De vrouwen gaven aan dat ze het erg leuk hadden”, aldus Van Kasteren. ,,Ze vertelden dat de gym die zij beoefenen goed samengaat met karate en dat de workshop voor herhaling vatbaar is.”

Ook hadden de vrouwen nog één voorwaarde: dat de karateka’s ook eens een gymles kwamen volgen. Binnenkort volgen leden van 4Defence een training ’powerkicks’ van Lise-Lotte Daverveld. Van Kasteren: ,,We zijn er klaar voor en kijken er naar uit.”

Advertenties