RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
05:44:30    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 20 april 2013 16:04 uur, laatst gewijzigd op 21 april 2013 11:35 uur

Bijenmarkt beleeft 40e editie

Bijenmarkt beleeft 40e editie

Op de foto: De koningin van een bijenvolk krijgt een merkteken. Met rugnummer 99 is de koningin goed herkenbaar in de glazen bijenkast. (Foto: Albert Stolwijk).

De bijen- en plantenmarkt van de Boxtelse imkervereniging Sint-Ambrosius beleeft zondag 21 april haar veertigste editie. Het robijnen jubileum wordt gevierd met de start van een bijenproject. Het evenement wordt gehouden van 10.00 tot 15.00 uur in park Molenwijk.

Naast het bezichtigen van de diverse bijenvolkeren, zijn er 120 verschillende soorten planten verkrijgbaar. Ook kunnen bezoekers kaarsen maken uit was en bijtjes maken van elzenproppen. In een doorzichtige vitrine zitten een groot aantal bijen, bezoekers mogen raden hoeveel er in de kast zitten.

Tevens wordt het startsein gegeven voor een nieuw biodiversiteitsproject. Samen met de natuurwerkgroepen Boxtel en Liempde, Groei & Bloei en de gemeente is de imkervereniging een project gestart waarbij groenstroken worden ingezaaid met bloemen en planten. Wethouder Peter van de Wiel geeft om 10.30 uur het startsein van dit project.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Café zaal Kloosterzicht