00:02:07    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 18 april 2013 09:00 uur, laatst gewijzigd op 18 april 2013 15:40 uur

Bijenmarkt al 40 jaar een begrip

Bijenmarkt al 40 jaar een begrip

Vereniging Sint-Ambrosius houdt zondag 21 april van 10.00 tot 15.00 uur de traditionele bijen- en plantenmarkt bij de hal aan het Essche Heike. Het jubileum wordt gevierd met de officiële start van een nieuw bijenproject.

Er worden 120 verschillende soorten planten verkocht, waaronder ook verse kruiden. Daarnaast geven de leden van Sint-Ambrosius uitleg over de bijenvolkeren. Kinderen mogen raden hoeveel bijen er in een kast zitten en kunnen hiermee een prijs winnen. Ook kunnen ze bijtjes knutselen van elzenproppen en kaarsen trekken uit was.

Wethouder Peter van de Wiel geeft om 10.30 uur het startsein voor een nieuw biodiversiteitsproject. Sint-Ambrosius helpt de insecten een handje door allerlei groenstroken in Boxtel in te zaaien met bloemen en planten. Dit doet zij in samenwerking met onder andere de natuurwerkgroepen in Boxtel en Liempde, Groei & Bloei en de gemeente Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk). 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Geerts advies Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen