12:56:23    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 26 november 2011 13:32 uur, laatst gewijzigd op 26 november 2011 13:34 uur

Bijenboom op Kerkakkers Liempde

Bijenboom op Kerkakkers Liempde

Op de foto: In het bijzijn van de leden van de Liempdse imkersvereniging plantte wethouder Peter van de Wiel een bijenboom op de Kerkakkers (Foto: Albert Stolwijk).

Het 75-jarig bestaan van de Liempdse imkersvereniging De Honingbij was voor het bestuur aanleiding om voor 1.250 euro drachtbomen en -struiken aan te kopen. De 28 leden planten ze bij hun woning, maar ook de gemeente Boxtel kreeg er één. Wethouder Peter van de Wiel plantte die zaterdagochtend op historische grond: op de Kerkakkers in Liempde.

Door bomen en struiken te planten die nectar produceren hoopt De Honingbij het leefklimaat van bijen te verbeteren. ,,Maar ook vlinders en hommels hebben er baat bij", vertelt voorzitter Marcus Mesu. Werkzaam bij WSD Groen weet hij als geen ander dat de juiste keuze van bomen en struiken het insectenleven kunnen bevorderen. ,,En daarmee de gehele kringloop."

,,Als de gemeente Boxtel percelen aanplant, vraagt ze advies aan ons. Er wordt rekening gehouden met welke bomen er gekozen worden. Een goede zaak. Vandaar dat we niet alleen onze leden, maar ook het gemeentebestuur een boom aanbieden", aldus Mesu.

Nadat de voorzitter van de Liempdse bijenhoudersvereniging met secretaris Henk Versantvoort en penningmeester Kees van de Laar het voorbereidende werk had gedaan, gooide wethouder Van de Wiel met het drietal het plantgat dicht. Dat gebeurde op de plek waar in de vijftiende eeuw al de Sint-Janskapel stond. ,,Jullie club verricht goed werk. Door komend jaar opnieuw zeven hectare grond in te zaaien met bloeirijk zaden hopen we een bijdrage te leveren aan een goede bijenstand."

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Geld en Makelaardij Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel