14:56:34    donderdag, 02 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 20 januari 2014 13:52 uur, laatst gewijzigd op 20 januari 2014 13:52 uur

Bijeenkomst over nieuwe parochie

Bijeenkomst over nieuwe parochie

Op de foto: Pastoor Jacques Grubben poseert voor de Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning).

In het Baanderherencollege in Boxtel wordt maandag 20 januari vanaf 20.00 uur de eerste bijeenkomst over de toekomstige nieuwe parochie gehouden. Tijdens drie bijeenkomsten wordt met parochianen gesproken over het vernieuwingsproces, wensen en mogelijkheden.

De parochies van Boxtel, Lennisheuvel, Liempde en Esch gaan fuseren en starten vanaf 1 januari 2015 een nieuwe geloofsgemeenschap. De inhoud en het functioneren van deze nieuwe parochie staan nog niet vast. Samen met parochianen wordt bekeken op welke manier de fusie moet worden ingevuld.

Tijdens de eerste bijeenkomst geeft pater P. Damen de aftrap voor de fusie. Hij vertelt onder meer over het vernieuwingsproces van de katholieke kerk. Tijdens de tweede bijeenkomst op maandag 27 januari gaan deelnemers met elkaar in gesprek met als doel ideeën te vergaren voor de nieuwe parochie. De resultaten worden gepresenteerd tijdens de derde avond op maandag 10 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Elan Bikes support buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Alfa EmielTechniek Geld en Makelaardij Remax-optimus TopSlank Filipe Toverboom