RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:37:03    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 28 oktober 2014 17:24 uur, laatst gewijzigd op 28 oktober 2014 17:25 uur

Bijeenkomst over Herenboeren

Bijeenkomst over Herenboeren

Op de foto: De mensen achter Herenboeren Boxtel.

Herenboeren Boxtel organiseert woensdag 5 november een informatie avond voor mensen die meer willen weten over de op te zetten herenboerderij in Boxtel. De bijeenkomst is in het oertijdmuseum De Groene Poort, Bosscheweg 80 in Boxtel en begint om 19.30 uur.

Iedereen die interesse heeft in dit initiatief is van harte welkom, ook de mensen uit de omliggende dorpen. De entree is gratis. Er zal voldoende ruimte zijn om vragen te stellen. Mensen die zich vooraf willen oriënteren, kunnen naar de website gaan: boxtel.herenboeren.nl.

De herenboerderij is een initiatief van een paar bewuste consumenten uit Boxtel. Het idee is dat zij en andere  inwoners van Boxtel met elkaar een boerderij gaan opzetten om in hun eigen eten te voorzien. Deze boerderij in Boxtel wordt een kleinschalig, gemengd bedrijf, waar puur en eerlijk voedsel wordt geproduceerd: groenten, aardappelen, fruit, eieren, rund-, varkens- en kippenvlees. .

Het idee is dat ons voedsel op onze eigen boerderij wordt geteeld. Wij willen dit met elkaar gaan realiseren; samen met een aantal inwoners van Boxtel en omstreken. Wij hebben uitgerekend dat dit initiatief haalbaar is als er 200 huishoudens meedoen, inclusief kinderen komt dat op 500 personen. Meedoen betekent dat men, als huishouden, lid wordt van de voedselcoöperatie, dat men eenmalig 2.000 euro inlegt als investering en daarna zo’n 45 weken per jaar voor gemiddeld 25 euro per week producten van de boerderij afneemt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Koppelmans Toverboom SNS Bank Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Natasja fashion Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Rijschool Dolman Beleef Boxtel 040Fit Tiga Huidtherapie TopSlank Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen