RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:15:43    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 09 januari 2014 15:12 uur, laatst gewijzigd op 09 januari 2014 15:55 uur

Bijdrage peuterspeelzaal verhoogd

Bijdrage peuterspeelzaal verhoogd

De gemeente kondigde in september vorig jaar al aan dat zij zoekt naar oplossingen om de kosten van kinderopvang in Boxtel te drukken. Een notitie over peuterspeelzaalwerk is inmiddels in de maak. Vooruitlopend op deze notitie is de ouderbijdrage aan de peuterspeelzaal in Boxtel verhoogd naar 600 euro per jaar. Alle ouders zijn middels een brief op de hoogte gesteld.

Directeur Hindrik Schuurman van kindercentrum Kindertuin luidde vorig jaar de noodklok. Het peuterspeelzaalwerk verkeerde in financiële nood, waardoor sluiting dreigde voor drie kindercentra in Boxtel. De peuterspeelzalen werden tot 1 januari 2014 veiliggesteld door bijdragen van de gemeente en schoolbestuur Sint-Christoffel. ,,Bij handhaving van het huidige subsidieniveau gaan de tekorten vanaf 2014 echter weer oplopen, waardoor het noodzakelijk is op korte termijn maatregelen te nemen”, aldus de gemeente.

In 2013 was de ouderbijdrage in Boxtel 527 euro per jaar per peuter. In Liempde betaalden ouders 494,32 per jaar. Het landelijke gemiddelde ligt op 600 euro per jaar. De verwachting is dat de notitie over peuterspeelzaalwerk in het eerste kwartaal van 2014 af is. Doel is knelpunten in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aan te dragen om de toekomst van de peuterspeelzaal in Boxtel te waarborgen. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Olieenzo SNS Bank Doornmalen electro Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij