17:52:02    dinsdag, 14 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 januari 2014 15:12 uur, laatst gewijzigd op 09 januari 2014 15:55 uur

Bijdrage peuterspeelzaal verhoogd

Bijdrage peuterspeelzaal verhoogd

De gemeente kondigde in september vorig jaar al aan dat zij zoekt naar oplossingen om de kosten van kinderopvang in Boxtel te drukken. Een notitie over peuterspeelzaalwerk is inmiddels in de maak. Vooruitlopend op deze notitie is de ouderbijdrage aan de peuterspeelzaal in Boxtel verhoogd naar 600 euro per jaar. Alle ouders zijn middels een brief op de hoogte gesteld.

Directeur Hindrik Schuurman van kindercentrum Kindertuin luidde vorig jaar de noodklok. Het peuterspeelzaalwerk verkeerde in financiële nood, waardoor sluiting dreigde voor drie kindercentra in Boxtel. De peuterspeelzalen werden tot 1 januari 2014 veiliggesteld door bijdragen van de gemeente en schoolbestuur Sint-Christoffel. ,,Bij handhaving van het huidige subsidieniveau gaan de tekorten vanaf 2014 echter weer oplopen, waardoor het noodzakelijk is op korte termijn maatregelen te nemen”, aldus de gemeente.

In 2013 was de ouderbijdrage in Boxtel 527 euro per jaar per peuter. In Liempde betaalden ouders 494,32 per jaar. Het landelijke gemiddelde ligt op 600 euro per jaar. De verwachting is dat de notitie over peuterspeelzaalwerk in het eerste kwartaal van 2014 af is. Doel is knelpunten in kaart te brengen en mogelijke oplossingen aan te dragen om de toekomst van de peuterspeelzaal in Boxtel te waarborgen. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie Alfa Beleef Boxtel EmielTechniek Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht buisman optiek Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Filipe Remax-optimus