RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:19:35    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 01 juni 2011 11:22 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 12:25 uur

Biertapper Esch vult laatste pul

Biertapper Esch vult laatste pul

Op de foto: Theo van Roosmalen is op Hemelvaartsdag voor de laatste keer actief als onbezoldigd biertapper tijdens het Bierpompfeest in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).

Theo van Roosmalen (66) tapt morgen op Hemelvaartdag tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest in het centrum van Esch voor de laatste keer bier als onbezoldigd biertapper. De ras-Esschenaar geeft het stokje vanwege gezondheidsredenen over, maar aan wie is nog niet bekend.

Het traditionele Bierpompfeest begint morgen om 12.00 uur met een brunch die verzorgd wordt voor alle nieuwe inwoners van Esch. Burgemeester Frans Ronnes van Haaren is aanwezig om de nieuwkomers welkom te heten. Na afloop van de brunch loopt het gezelschap rond 13.45 uur onder aanvoering van het Sint-Willebrordusgilde naar de bierpomp, waar het eerste biertje getapt wordt door Van Roosmalen.

,,Het wordt de zesde keer dat ik als biertapper actief ben tijdens het Bierpompfeest”, vertelt de Esschenaar, die destijds in de voetsporen trad van Wim van der Pasch. ,,Mijn doel was eigenlijk om deze functie een jaar of tien te vervullen, tot mijn zeventigste. Voor mij als geboren en getogen Esschenaar is het een eer om dit te mogen doen. Maar ik ben genoodzaakt om het wat rustiger aan te doen en me niet al te druk meer te maken. Vandaar dat ik er beter aan doe om het kostuum van de biertapper aan de wilgen te hangen.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Proef Culinair Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel