01:47:41    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 01 juni 2011 11:22 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2011 12:25 uur

Biertapper Esch vult laatste pul

Biertapper Esch vult laatste pul

Op de foto: Theo van Roosmalen is op Hemelvaartsdag voor de laatste keer actief als onbezoldigd biertapper tijdens het Bierpompfeest in Esch. (Foto: Albert Stolwijk).

Theo van Roosmalen (66) tapt morgen op Hemelvaartdag tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest in het centrum van Esch voor de laatste keer bier als onbezoldigd biertapper. De ras-Esschenaar geeft het stokje vanwege gezondheidsredenen over, maar aan wie is nog niet bekend.

Het traditionele Bierpompfeest begint morgen om 12.00 uur met een brunch die verzorgd wordt voor alle nieuwe inwoners van Esch. Burgemeester Frans Ronnes van Haaren is aanwezig om de nieuwkomers welkom te heten. Na afloop van de brunch loopt het gezelschap rond 13.45 uur onder aanvoering van het Sint-Willebrordusgilde naar de bierpomp, waar het eerste biertje getapt wordt door Van Roosmalen.

,,Het wordt de zesde keer dat ik als biertapper actief ben tijdens het Bierpompfeest”, vertelt de Esschenaar, die destijds in de voetsporen trad van Wim van der Pasch. ,,Mijn doel was eigenlijk om deze functie een jaar of tien te vervullen, tot mijn zeventigste. Voor mij als geboren en getogen Esschenaar is het een eer om dit te mogen doen. Maar ik ben genoodzaakt om het wat rustiger aan te doen en me niet al te druk meer te maken. Vandaar dat ik er beter aan doe om het kostuum van de biertapper aan de wilgen te hangen.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Filipe Remax-optimus Doornmalen electro Podium Boxtel EmielTechniek Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Toverboom TopSlank Geerts advies Elan Bikes support Alfa Café zaal Kloosterzicht