RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:14:35    zondag, 24 maart 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 14 september 2014 15:28 uur, laatst gewijzigd op 14 september 2014 21:38 uur

Bierproever Jos houdt van stout

Bierproever Jos houdt van stout

Op de foto: Jos Hendriks sloeg niet één van de inmiddels twintig edities van bierfestival Biereloth over. ,,Ik drink het liefst een straf en stevig biertje." (Foto: Henk van Weert).

Tijdens de jaarlijkse bierproeverij Biereloth in Boxtel lieten enkele honderden bezoekers zich zondagmiddag het op uiteenlopende wijzen gebrouwen gerstenat goed smaken. ,,Ik houd van stout, gemaakt van bijna zwart gebrande hop”, zei kenner Jos Hendriks die niet een van de twintig edities oversloeg.

Hendriks genoot met volle teugen van de Nightporter die brouwerij Rodenburg uit het Gelderse Bronckhorst had meegebracht. ,,Ik drink er maar ééntje want het is een straf en stevig biertje; een soort Nederlandse Guinness. Ik wil vandaag nog meer lekkers proeven.” Stout is volgens de Boxtelaar in Nederland bijna nergens meer te krijgen. ,,Vroeger had Heineken het nog wel in het assortiment, maar dat is al jaren geleden."

Voorzitter Michel Schellekens van de Boxtelse Bierkamer kon zich de keuze van Hendriks wel voorstellen en is zelf ook enthousiast over Nightporter, dat hij 'een stevige jongen' noemde. ,,Het lukt de jongens van Rodenburg om een constante kwaliteit te leveren en dat is als amateurbrouwer heel knap.”

Bierfestival Biereloth werd gehouden in de Rozemarijnstraat in Boxtel waar De Bierkamer in café Becoloth haar stamlokaal heeft. Zes uur lang konden bierliefhebbers genieten van het lekkers dat ruim tien amateurbrouwerijen aan de man brachten. The Campfire Collaboration zorgdemet een mix van oldtime-country, folk en Americana voor de muzikale omlijsting.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Proef Culinair Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding