18:06:54    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 09 mei 2013 17:22 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2013 17:29 uur

Bierpompfeest: warm welkom

Bierpompfeest: warm welkom

Op de foto: Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee (tweede van links) en de leden van het Haarense college van B. en W. brengen een toast uit op de nieuwe inwoners tijdens het Bierpompfeest. (Foto: Gerard Schalkx).

Door middel van een brunch, een vendelgroet én een pul bier heette de Essche gemeenschap de 32 nieuwe inwoners welkom in het dorp tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest. Dit was een warm welkom in twee opzichten. De zon brak flink door, waardoor een groot aantal andere bezoekers ook op het evenement af om langs de kraampjes te struinen, een terrasje te pakken, te luisteren naar de optredens en te tokkelen vanaf de Essche kerktoren.

Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee schonk hen de allereerste biertjes en opende daarmee de feestelijke middag. Hij gaf aan dat de pomp gevuld is met 150 liter gerstenat. ,,Dat komt vandaag zeker op, want het is lekker druk”, zei Van der Mee met een grote glimlach.

Verenigingen en clubs presenteerden zich met behulp van kraampjes aan het publiek en op het Marktplein stond een groot podium waar doorlopend optredens waren te zien. Ook het tokkelen vanaf de Sint-Willibrorduskerk trok veel publiek. Verschillende mensen, onder wie vooral jongeren, toonden zich echte waaghalzen door vanaf 15 meter hoogte naar beneden te gaan.

Lees voor een uitgebreid verslag van het Bierpompfeest Brabants Centrum van donderdag 16 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair