RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:13:38    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 09 mei 2013 17:22 uur, laatst gewijzigd op 09 mei 2013 17:29 uur

Bierpompfeest: warm welkom

Bierpompfeest: warm welkom

Op de foto: Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee (tweede van links) en de leden van het Haarense college van B. en W. brengen een toast uit op de nieuwe inwoners tijdens het Bierpompfeest. (Foto: Gerard Schalkx).

Door middel van een brunch, een vendelgroet én een pul bier heette de Essche gemeenschap de 32 nieuwe inwoners welkom in het dorp tijdens het jaarlijkse Bierpompfeest. Dit was een warm welkom in twee opzichten. De zon brak flink door, waardoor een groot aantal andere bezoekers ook op het evenement af om langs de kraampjes te struinen, een terrasje te pakken, te luisteren naar de optredens en te tokkelen vanaf de Essche kerktoren.

Onbezoldigd biertapper Gerrie van der Mee schonk hen de allereerste biertjes en opende daarmee de feestelijke middag. Hij gaf aan dat de pomp gevuld is met 150 liter gerstenat. ,,Dat komt vandaag zeker op, want het is lekker druk”, zei Van der Mee met een grote glimlach.

Verenigingen en clubs presenteerden zich met behulp van kraampjes aan het publiek en op het Marktplein stond een groot podium waar doorlopend optredens waren te zien. Ook het tokkelen vanaf de Sint-Willibrorduskerk trok veel publiek. Verschillende mensen, onder wie vooral jongeren, toonden zich echte waaghalzen door vanaf 15 meter hoogte naar beneden te gaan.

Lees voor een uitgebreid verslag van het Bierpompfeest Brabants Centrum van donderdag 16 mei.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Gemeente Boxtel Huidtherapie Olieenzo Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair