RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:00:27    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 02 september 2011 20:43 uur, laatst gewijzigd op 02 september 2011 20:51 uur

Bibliotheek verwelkomt kunstuitleen

Bibliotheek verwelkomt kunstuitleen

Op de foto: Figuranten van de Heilig Bloedprocessie tonen wethouder Anton van Aert symbolen van alle gebruikers in het gebouw aan de Burgakker. (Foto: Albert Stolwijk).

Samen met figuranten uit de Heilig Bloedprocessie heette wethouder Anton van Aert vrijdagmiddag de Kunstuitleen welkom in het gebouw van Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker. Ook speel-o-theek De Eendenkring en het UITpunt werden daarbij betrokken.

De openbare bibliotheek is al lang niet meer een instelling waar alleen boeken worden uitgeleend. Ook digitale media is er verkrijgbaar. Maar sinds de komst van het uitleenpunt van vereniging Kunstlicht99, waarbij professionele kunstenaars zijn aangesloten, zijn er ook artistieke objecten verkrijgbaar. Speelgoed was er al langer te leen via De Eendenkring.

Vrijwilligers van de Heilig Bloedprocessie, waarvan de kostuums op de zolder van het gebouw worden bewaard, gaven de start van de open dag extra glans. Wethouder Van Aert bood een bronzen keistamper aan van Marc de Laat. Het kunstwerk blijft niet in de bibliotheek, maar moet van hand tot hand gaan in Boxtel.

Zaterdag 3 september is er open dag in de bibliotheek. Bezoekers worden van 11.00 tot 16.00 uur rondgeleid door de figuranten van de Heilig Bloedprocessie; ook naar de bovenverdieping waar de kunstuitleen en de speel-o-theek zijn gevestigd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies