22:35:21    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 september 2011 20:43 uur, laatst gewijzigd op 02 september 2011 20:51 uur

Bibliotheek verwelkomt kunstuitleen

Bibliotheek verwelkomt kunstuitleen

Op de foto: Figuranten van de Heilig Bloedprocessie tonen wethouder Anton van Aert symbolen van alle gebruikers in het gebouw aan de Burgakker. (Foto: Albert Stolwijk).

Samen met figuranten uit de Heilig Bloedprocessie heette wethouder Anton van Aert vrijdagmiddag de Kunstuitleen welkom in het gebouw van Bibliotheek de Meierij aan de Burgakker. Ook speel-o-theek De Eendenkring en het UITpunt werden daarbij betrokken.

De openbare bibliotheek is al lang niet meer een instelling waar alleen boeken worden uitgeleend. Ook digitale media is er verkrijgbaar. Maar sinds de komst van het uitleenpunt van vereniging Kunstlicht99, waarbij professionele kunstenaars zijn aangesloten, zijn er ook artistieke objecten verkrijgbaar. Speelgoed was er al langer te leen via De Eendenkring.

Vrijwilligers van de Heilig Bloedprocessie, waarvan de kostuums op de zolder van het gebouw worden bewaard, gaven de start van de open dag extra glans. Wethouder Van Aert bood een bronzen keistamper aan van Marc de Laat. Het kunstwerk blijft niet in de bibliotheek, maar moet van hand tot hand gaan in Boxtel.

Zaterdag 3 september is er open dag in de bibliotheek. Bezoekers worden van 11.00 tot 16.00 uur rondgeleid door de figuranten van de Heilig Bloedprocessie; ook naar de bovenverdieping waar de kunstuitleen en de speel-o-theek zijn gevestigd.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie