RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:34:03    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 05 oktober 2012 11:27 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2012 13:50 uur

Bezwaren rond plan Moorwijk

Bezwaren rond plan Moorwijk

Op de foto: Blik op de appartementen die projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel eerder aan de oever van 's-Heerenven op landgoed Moorwijk liet bouwen. (Foto: Henk van Weert).

De commissie bezwaarschriften van de gemeente Boxtel wil graag dat de gemeente en projectontwikkelaar Toon van Esch met elkaar in gesprek gaan over woningbouw in bosgebied Moorwijk. Dat bleek donderdag tijdens een zitting van de commissie. De gemeente en Van Esch onderhandelen al jaren over de invulling van Moorwijk.

De gemeente besloot in juli om de vergunningen voor de bouw van 24 apartementen, 18 appartementen en vier landhuizen te weigeren. Ontwikkelaar Van Esch maakte bezwaar tegen dit besluit, donderdag werden de ingediende bezwaarschriften besproken tijdens een zitting van de commissie. De leden stelden niet te snappen waarom de twee partijen er niet samen uit kunnen komen en drongen er op aan dat Van Esch en het college van B. en W. weer overleg gaan voeren.

Het grote struikelblok lijkt de verzekering van de kosten te zijn. De gemeente wil alleen akkoord geven voor de bouw als in een contract een verzekering wordt opgenomen. Van Esch wil dit contract niet tekenen. ,,Ik heb aangegeven dat ik de kosten van eventuele planschade zal dragen. Dat hoeft niet te worden vastgelegd", stelde de ontwikkelaar.

De commissie doet over een maand uitspraak.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Huidtherapie Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen