11:28:49    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 05 oktober 2012 11:27 uur, laatst gewijzigd op 07 oktober 2012 13:50 uur

Bezwaren rond plan Moorwijk

Bezwaren rond plan Moorwijk

Op de foto: Blik op de appartementen die projectontwikkelaar Toon van Esch uit Eersel eerder aan de oever van 's-Heerenven op landgoed Moorwijk liet bouwen. (Foto: Henk van Weert).

De commissie bezwaarschriften van de gemeente Boxtel wil graag dat de gemeente en projectontwikkelaar Toon van Esch met elkaar in gesprek gaan over woningbouw in bosgebied Moorwijk. Dat bleek donderdag tijdens een zitting van de commissie. De gemeente en Van Esch onderhandelen al jaren over de invulling van Moorwijk.

De gemeente besloot in juli om de vergunningen voor de bouw van 24 apartementen, 18 appartementen en vier landhuizen te weigeren. Ontwikkelaar Van Esch maakte bezwaar tegen dit besluit, donderdag werden de ingediende bezwaarschriften besproken tijdens een zitting van de commissie. De leden stelden niet te snappen waarom de twee partijen er niet samen uit kunnen komen en drongen er op aan dat Van Esch en het college van B. en W. weer overleg gaan voeren.

Het grote struikelblok lijkt de verzekering van de kosten te zijn. De gemeente wil alleen akkoord geven voor de bouw als in een contract een verzekering wordt opgenomen. Van Esch wil dit contract niet tekenen. ,,Ik heb aangegeven dat ik de kosten van eventuele planschade zal dragen. Dat hoeft niet te worden vastgelegd", stelde de ontwikkelaar.

De commissie doet over een maand uitspraak.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies EmielTechniek Podium Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Filipe TopSlank Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Alfa Doornmalen electro Toverboom Elan Bikes support