05:38:54    dinsdag, 23 juli 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 25 november 2011 17:09 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2011 17:12 uur

Bezwaren kinderdagverblijf ongegrond

De rechtbank in ’s-Hertogenbosch heeft vorige week uitspraak gedaan in de zaak rond het toekomstige kinderdagverblijf aan de Ons Doelstraat in Boxtel. De rechter oordeelde dat de bezwaren van omwonenden ongegrond zijn en dat er geen redenen zijn om deze voorziening tegen te houden.

De omwonenden hebben bezwaren tegen de komst van een kinderdagverblijf. In totaal 27 bewoners van de Breukelsestraat, Ons Doelstraat en Elisabeth Bas dienden een bezwaar in. Ze vrezen onder meer geluid- en parkeerhinder en zijn bang dat hun woon- en leefklimaat wordt aangetast.

De rechter heeft alle bezwaren beoordeeld en concludeert in het vonnis dat de gemeente niet ten onrechte een projectbesluit zou hebben genomen om de komst van een kinderdagverblijf mogelijk te maken. Ook is het de rechtbank niet gebleken dat zo’n voorziening een goed woon- en leefklimaat in de weg zou staan. De ruimtelijke onderbouwing voldoet aan de eisen, waardoor het beroep ongegrond is.

Volgens Harrie Lagarde, de bezwaarmaker die tevens optreedt als gemachtigde namens alle andere tegenstanders, wordt de uitspraak bestudeerd en is de gang naar de Raad van State ’waarschijnlijk’.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro