RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:41:35    vrijdag, 21 september 2018
brabants centrum logo


agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
úúf

agendaAgenda

volledige agenda >>
Vrijdag, 25 november 2011 17:09 uur, laatst gewijzigd op 25 november 2011 17:12 uur

Bezwaren kinderdagverblijf ongegrond

De rechtbank in ’s-Hertogenbosch heeft vorige week uitspraak gedaan in de zaak rond het toekomstige kinderdagverblijf aan de Ons Doelstraat in Boxtel. De rechter oordeelde dat de bezwaren van omwonenden ongegrond zijn en dat er geen redenen zijn om deze voorziening tegen te houden.

De omwonenden hebben bezwaren tegen de komst van een kinderdagverblijf. In totaal 27 bewoners van de Breukelsestraat, Ons Doelstraat en Elisabeth Bas dienden een bezwaar in. Ze vrezen onder meer geluid- en parkeerhinder en zijn bang dat hun woon- en leefklimaat wordt aangetast.

De rechter heeft alle bezwaren beoordeeld en concludeert in het vonnis dat de gemeente niet ten onrechte een projectbesluit zou hebben genomen om de komst van een kinderdagverblijf mogelijk te maken. Ook is het de rechtbank niet gebleken dat zo’n voorziening een goed woon- en leefklimaat in de weg zou staan. De ruimtelijke onderbouwing voldoet aan de eisen, waardoor het beroep ongegrond is.

Volgens Harrie Lagarde, de bezwaarmaker die tevens optreedt als gemachtigde namens alle andere tegenstanders, wordt de uitspraak bestudeerd en is de gang naar de Raad van State ’waarschijnlijk’.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Toverboom Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Tiga Geld en Makelaardij Koppelmans Geerts advies 040Fit Uitvaartonderneming Bijnen Zwanenberg adviesgroep Natasja fashion Doornmalen electro Rijschool Dolman Huidtherapie Kindertuin