16:00:59    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 10 juli 2014 11:20 uur, laatst gewijzigd op 14 juli 2014 14:52 uur

Bezuinigingen bij VION Food Group

Bezuinigingen bij VION Food Group

UPDATE - VION Food Group wil de komende tijd ruim 100 miljoen euro besparen. Hierdoor vindt de komende jaren een flinke reorganisatie bij het vleesconcern, waarvan het hoofdkantoor in Boxtel is gevestigd. Dat meldde Michiel Herkemij, de CEO en voorzitter van raad van bestuur, donderdag op een persconferentie. Hij gaf tijdens de persconferentie aan dat de plannen vooral betrekking hebben op Duitsland.

Erkemij maakte bekend dat een aantal fabrieken wordt gesloten, waardoor mogelijk banen verloren gaan. Momenteel heeft VION acht fabrieken in Nederland en 34 vestigingen in Duitsland. Ook is het vleesconcern eigenaar van meerdere slachthuizen en worstenfabrieken. Onduidelijk is welke vestigingen worden gesloten, maar Herkemij meldde dat werknemers in Nederland zich geen zorgen hoeven te maken. Hier worden geen banen geschrapt of slachthuizen gesloten.

Er werken bijna 6.700 mensen bij het bedrijf. De NOS meldt dat VION naast de besparing van 100 miljoen euro tegelijkertijd 100 tot 150 miljoen euro wil investeren in de vestigingen die wel open blijven. Dat geld zou deels van externe investeerders komen.

VION Food kampt sinds 2012 met financiële problemen en leed vorig jaar een verlies van 139 miljoen euro. Het Financieele Dagblad meldde maandag al dat VION Food er niet in slaagt deze problemen het hoofd te bieden. Zo wilde het bedrijf de Duitse slachterijen saneren, maar volgens de krant is dit niet gelukt. Eind 2013 verkocht VION de ingrediëntendivisie. Met deze opbrengst werd een bankschuld afgelost.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

EmielTechniek Olieenzo Geld en Makelaardij Doornmalen electro buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Geerts advies Filipe Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Podium Boxtel Toverboom TopSlank