11:25:28    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 11 december 2013 14:46 uur, laatst gewijzigd op 11 december 2013 14:47 uur

Bezorgdheid in Esch over PHS

Bezorgdheid in Esch over PHS

Op de foto: Als het Programma Hoogfrequent Spoor wordt ingevoerd, gaan er meer goederentreinen rijden over het spoortraject nabij Esch. (Foto: Peter de Koning).

De Bewoners Organisatie Omgeving Spoor (BOOS) organiseerde dinsdag een bijeenkomst in dorphuis De Es over het Programma Hoogfrequent Vervoer (PHS). Deze maatregel, waarbij in de toekomst meer goederentreinen over het spoortraject nabij Esch gaan rijden, zorgde voor ongerustheid onder de aanwezige inwoners.

Uit schattingen van het ministerie van Infrastructuur en Milieu blijkt dat het aantal goederentreinen na de invoering van PHS toeneemt van 5-10 treinen per dag naar 20-81 treinen per dag. ,,Deze schattingen zijn gebaseerd op het hoogste en laagste scenario”, aldus Bert Kingma van het ministerie.

De aanwezigen uitten vooral hun bezorgdheid over de bereikbaarheid van het dorp. Voor de wethouder en BOOS, die samen optrekken in dit proces, was het duidelijk wie voor de kosten van de maatregelen moet opdraaien: het rijk en de provincie. ,,In Esch gaan wij de lasten, maar niet de lusten dragen. Er zullen hier geen treinen stoppen, maar ze komen wél voorbij.” Van den Dungen benadrukte dat Esch zijn stem moet laten horen. ,,Esch is een fantastisch dorp waar een spoorlijn doorheen loopt. We moeten met elkaar blijven zoeken naar een evenwicht tussen infrastructuur en wat de omgeving te bieden heeft. Esch moet Esch blijven.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Alfa Remax-optimus EmielTechniek Filipe Toverboom TopSlank Elan Bikes support Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro buisman optiek Podium Boxtel Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Geerts advies