RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:39:30    woensdag, 16 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 09 mei 2014 20:34 uur

Bezoekje aan de weekmarkt

Bezoekje aan de weekmarkt

Op de foto: De weekmarkt in Salonta onderging dit jaar een grote metamorfose. Zo is een overdekte markthal geplaatst in de Roemeense stad. (Foto: Annelieke van der Linden).

De Roemeense stad Salonta heeft door de jaren heen grote veranderingen doorgemaakt. Inwoners zijn te spreken over de aanleg van nieuwe wegen en parken. Ook de weekmarkt onderging dit jaar een metamorfose. De Boxtelse derdeklassers van het Baanderherencollege, die tot en met dinsdag 13 mei in Salonta verblijven, brachten vrijdagochtend een bezoek aan deze markt.

Vroeger stalden de Roemenen de etenswaren en andere spullen op kleedjes uit. Dat gebeurt nog steeds, maar begin dit jaar is een overdekte markthal geplaatst in de stad waar groenten, kruiden, planten en snoep te verkrijgen is. Achter de hal zijn andere spullen, zoals auto-onderdelen, schoenen, kleding én dieren te koop. Deze spullen liggen op kleden of in kramen uitgestald.

Na afloop vertrokken de BHC-leerlingen per bus naar Baia Felix, een groot aquapark met thermale baden en glijbanen. Ook aan Lotus, een groot winkelcentrum met de bekende modeketens als H&M en Zara gevestigd zijn, werd een bezoek gebracht. Zaterdag staat de Berengrot, een toeristische trekpleister in Roemenië, op het programma. Deze grot bevat talloze sporen en fossielen van beren en andere dieren en werd in 1975 ontdekt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Beleef Boxtel Doornmalen electro Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht