RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:16:25    vrijdag, 26 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 07 november 2013 10:57 uur, laatst gewijzigd op 07 november 2013 11:00 uur

Bezoekerscentrum in monument

Bezoekerscentrum in monument

Op de foto: Deze boerderij aan de Barrierweg 4 te Liempde is in beeld als bezoekerscentrum. SPPiLL bereikte deze week een principe-akkoord over de aankoop van het rijksmonument. (Foto: Peter de Koning).

Stichting Promotie Projecten in Leefbaar Liempde (SPPiLL) heeft een principe-akkoord bereikt over de aankoop van een boerderij aan de Barrierweg 4. In het rijksmonument moet een informatie- en bezoekerscentrum komen.

Het informatie- en bezoekerscentrum is bestemd als middelpunt van waaruit wandel- en fietsroutes naar Het Groene Woud voeren. Er wordt informatie gegeven over Liempde en zijn omgeving. De uitvoering van het omvangrijke project wordt mede gefinancierd met een bijdrage van de provinciale subsidie Landschappen van Allure.

Met de verkopend makelaar bereikte SPPiLL deze week een principe-akkoord over de aankoop van de boerderij. Om de aankoop af te ronden, moet worden voldaan aan een aantal subsidievoorwaarden. SPPiLL is momenteel druk bezig om dit allemaal op een rijtje te zetten. Het rijksmonument aan de Barrierweg is een langgevelboerderij uit de negentiende eeuw en moet grondig gerenoveerd worden.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Doornmalen electro Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie