RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:03:27    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 12 januari 2012 14:51 uur, laatst gewijzigd op 12 januari 2012 15:06 uur

Bewoners Stapelen gaan tuinieren

Bewoners Stapelen gaan tuinieren

Op de foto: Bewoners van wooncomplex Stapelen gaven in een enquête tips over de inrichting van de tuin. (Foto: Albert Stolwijk).

Woonstichting Sint-Joseph en de huurdersbelangenvereniging Stapelen namen in de zomer het initiatief om een nieuw tuinplan te ontwikkelen voor het wooncomplex. Bewoners droegen hun ideeën aan via een enquête en een landschapsarchitecte kwam met een ontwerp. Zaterdag 14 januari gaan twaalf bewoners, werkgroep Natuur- en Landschapbeheer Boxtel en medewerkers van de woonomgevingsploeg (WOP) van Sint-Joseph voor het eerst aan de slag.

Alle 86 bewoners van wooncomplex Stapelen ontvingen in augustus een enquête over het gebruik en de inrichting van de tuin. Hierop reageerde bijna de helft. Landschapsarchitecte Marja Gijben van ontwerpbureau Venrode bundelde alle visies in een tuinontwerp en dit plan werd vorige maand aan de bewoners gepresenteerd.

Jacques Beekman, secretaris van de Huurdersbelangenvereniging (HBV) Stapelen en Nanko Zomers, wijkbeheerder bij Sint-Joseph, geven aan dat het een plan voor de lange termijn is. ,,Het is een omvangrijk project en we hebben nu de eerste stappen in de goede richting gezet. Op dit moment is de landschapsarchitecte bezig met een planning, zodat alle klussen in de tuin op logische volgorde gebeuren”, licht Zomers toe. ,,Ook moet het leuk blijven voor de bewoners. We vragen een aantal zaterdagen per jaar om hun hulp.” Na zaterdag 14 januari vindt er een nieuw overleg plaats over de planning.

Het plan is ontwikkeld om bewoners samen te laten werken aan de tuin. ,,Misschien dat bewoners zich door het eigen initiatief verantwoordelijk gaan voelen voor de tuin. Zo houden we het complex leefbaar”, zegt Zomers. ,,De tijd zal het leren”, voegt Beekman toe.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Proef Culinair Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding