RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:06:06    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 09 mei 2013 10:15 uur, laatst gewijzigd op 13 mei 2013 16:10 uur

Beweegmiddag in Simeonshof

Beweegmiddag in Simeonshof

Op de foto: In een van de gangen van woonzorgcentrum Simeonshof stond een gooispel opgesteld waarbij bewoners punten konden verdienen door pittenzakken in de gaten te gooien. (Foto: Annelieke van der Linden).

Koersbal, midgetgolf, pittenzakken gooien en rijden op een duofiets. 17 bewoners van Simeonshof namen woensdag deel aan een beweegmiddag in het woonzorgcentrum en konden deze activiteiten uitproberen.

Kim Verstappen uit Boxtel volgt de deeltijdopleiding Sport en Bewegingsleider Senioren en wilde als afsluitende opdracht graag een bewegingsactiviteit organiseren voor ouderen. ,,Ik liep bij Simeonshof binnen en iedereen was meteen enthousiast.” Verstappen ging een aantal keer langs bij het woonzorgcentrum om met de bewoners te brainstormen over leuke sportactiviteiten. ,,Zij gaven aan deze sportactiviteiten te willen beoefenen.”

Het eetgedeelte van Simeonshof was woensdag omgebouwd tot klein sportcentrum. Er lagen lange groene matten, zodat de bewoners een potje koersbal en midgetgolf konden spelen. Het weer zat niet mee, waardoor de duofiets in de stalling bleef staan. Verstappen had wel een alternatief geregeld: een spel waarbij deelnemers pittenzakken in de juiste gaten moesten gooien.

Het enthousiasme was groot onder de bewoners. ,,Iedereen kan deelnemen aan de activiteiten, al is het maar op aangepaste wijze", vertelde Verstappen. Zo leerden vrijwilligers een slechtziende bewoner te midgetgolfen door hem te ondersteunen. Met een grote glimlach sloeg hij de bal in de hole. ,,En dat is het belangrijkste van deze middag: bewoners kennis te laten maken met sport. Plezier staat voorop.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Geerts advies SNS Bank