RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:45:15    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 30 mei 2012 11:23 uur, laatst gewijzigd op 30 mei 2012 11:29 uur

'Bewaarde Land' voor volwassenen

\'Bewaarde Land\' voor volwassenen

Op de foto: Je grenzen leren verleggen is een van de programma-onderdelen van het natuurbelevingsproject. (Foto: Het Bewaarde Land).

Natuurbelevingsproject Het Bewaarde Land richt zich voortaan niet alleen op leerlingen van de basisschool, maar ook op volwassenen. Bedrijven die een klas sponsoren, kunnen het eigen personeel een activiteitenprogramma in onder meer de Kampina laten volgen. Met de inkomsten hiervan hoopt directeur Mari Verstegen van Stichting Het Bewaarde Land het project voor de jeugd uit groep 5 en 6 ook in de toekomst voort te kunnen zetten.

Sinds 2005 biedt Het Bewaarde Land een natuurbelevingsprogramma aan voor kinderen van de basisschool. Gedurende drie achtereenvolgende weken dompelt de schooljeugd zich één dag onder in de natuur. Omdat Verstegen steeds minder subsidie van de overheid krijgt, zoekt hij nu ook andere financieringsbronnen.

De focus ligt daarbij vooral op bedrijven die de doelstellingen van Het Bewaarde Land een warm hart toedragen en de ambitie hebben om maatschappelijk betrokken te zijn, aldus Verstegen. Bedrijven kunnen één of meer klassen sponsoren. In ruil daarvoor kunnen de ondernemingen die dat willen, gebruikmaken van een van de tien Bewaarde Land-arrangementen. Het programma-aanbod is te vinden op www.hetbewaardeland.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Beleef Boxtel