RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
16:30:27    donderdag, 18 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 10 augustus 2012 17:37 uur, laatst gewijzigd op 10 augustus 2012 17:42 uur

'Betrokken, tussen de mensen'

\'Betrokken, tussen de mensen\'

Op de foto: Frank van Beers (links) draagt de ambtketting van de gemeente Boxtel over aan locoburgemeester Wim van der Zanden. (Foto: Albert Stolwijk).

Door het overdragen van zowel de ambtsketting als de voorzittershamer van de gemeenteraad heeft burgemeester Frank van Beers vrijdagmiddag zijn functie na ruim zes jaar neergelegd. Tweehonderd genodigden luisterden onder meer naar toespraken van locoburgemeester Wim van der Zanden, raadsnestor Ad van de Wetering en burgemeester Joachim Rodenkirch van jumelagegemeente Wittlich.

Iedereen sprak vol lof over de wijze waarop Frank van Beers, samen met zijn echtgenote Marianne, sinds het voorjaar van 2006 invulling gaf aan het burgemeestersambt. Warm, betrokken, tussen de mensen. Die woorden kwamen in alle toespraken steeds weer naar voren als kenmerken van het burgemeesterspaar. Namens de ambtelijke organisatie kenschetste gemeentesecretaris Jan Fraanje de vertrekkende burgemeester als 'the great communicator'. Frank en Marianne kregen onder meer een beeld van kunstenares Gerda Fraanje ('Beschermengel') en een glazen object van Ans Bakker dat is geïnspireerd op de ambtsketting.

In zijn slotwoord zei Frank van Beers blij te zijn dat de media de voorbije maanden de zijn ambtsperiode uitvoerig hebben belicht. ,,Want in de zeven minuten die ik hier mag spreken, kan ik onmogelijk zes jaar samenvatten." Van Beers noemde bewust alleen positieve dingen die sinds 2006 zijn bereikt. ,,Want bij mij is het glas halfvol. Een negatieve benadering van zaken, lost niets op. Velen moesten wennen aan mijn positieve benaderingswijze, maar ik ben blij te constateren dat die door steeds meer mensen wordt overgenomen."

Tot 20.00 uur hebben belangstellenden vandaag, vrijdag 10 augustus de gelegenheid aan te sluiten bij de drukbezochte receptie.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair SNS Bank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen