RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
06:13:47    zaterdag, 19 januari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:08 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:08 uur

Beschuit met muisjes op de Kinderboerderij

Beschuit met muisjes op de Kinderboerderij

Op de foto: Coördinator Karien van Rijst van de Kinderboerderij is trots op het kalfje. Woensdag 2 maart kwamen de eerste bezoekers op kraamvisite. (Foto’s: Albert Stolwijk).

Twee jaar geleden schonk koe Carolien het leven aan kalf Cnoestje. En vrijdag 25 februari was het opnieuw zover en konden de medewerkers van de Kinderboerderij aan het Apollopad op beschuit met muisjes trakteren. Carolien beviel van een prachtig roodbont vaarskalfje.

,,Voordat we het in de gaten hadden lag het kalf al naast de moeder”, vertelt coördinator Karien van Rijst. ,,Ik dacht dat ik nog wel tijd had om een boterhammetje te eten, want nadat het vruchtwater gebroken was bleef het even rustig. De persweeën bleven weg. Maar niets was minder waar: één geweldige pers en daar was ze.”

Het kalfje staat apart van de moeder en heeft nog geen naam. Het jonge dier eet elke dag biest dat wordt geschonken door activiteitenboerderij ’t Dommeltje op Hoog Munsel. Dinsdag 1 maart was het opnieuw tijd voor beschuit met muisjes. Zeug Knorretje beviel van twee piepkleine biggetjes. Het is duidelijk: de lente komt eraan...

Kraambezoek is welkom op de Kinderboerderij aan het Apollopad. Op zaterdag 5 en zondag 6 maart is publiek welkom van 14.00 tot 16.00 uur, doordeweeks is de poort vanaf 09.30 uur geopend.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Gemeente Boxtel Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen