10:04:28    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 21 februari 2012 10:54 uur, laatst gewijzigd op 21 februari 2012 11:21 uur

'Beleggen in carnavalsmunten'

\'Beleggen in carnavalsmunten\'

Op de foto: Een afgeladen grand café Rembrandt luistert aandachtig naar de politieke analyses door tonprater Ad Hoevenaars. (Foto: Peter de Koning).

Eendengat beleefde maandag een heerlijk politiek café. Een afgeladen zaal in grand café Rembrandt smulde volop van de grappen en grollen die in groten getale werden rondgestrooid. Een nieuwe opstelling van het podium, zorgde ervoor dat het publiek aandachtiger was dan in de voorbije jaren.

Dat burgemeester Frank van Beers zich had afgemeld als spreker vanwege een sabbatical, vond presentator Berry Dankers jammer. Niet alleen voor de organisatoren en het publiek van het politiek café, maar vooral ook voor Van Beers zelf. ,,Want wij zijn nog de enige groep belangenbehartigers die wél met de burgemeester wil praten…”

Wethouder Anton van Aert bleek een prima plaatsvervanger en vulde zijn elf minuten spreektijd met tal van op- en aanmerkingen aan het adres van prins Paul en zijn hofhouding. Hij gaf aan dat het gemeentebestuur gaat beleggen in carnavalsmunten. ,,Die zijn het meest stabiel: tien jaar geleden kreeg je er een pilsje voor, nu krijg je er een pilsje voor en over tien jaar waarschijnlijk ook wel.”

Ad Hoevenaars nam de gemeenteraad ludiek de maat terwijl Frans Bevers voor een daverende uitsmijter zorgde in zijn creatie als Ciske de visser.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Meubelmakerijdenberg buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel TopSlank Toverboom Doornmalen electro Podium Boxtel Alfa Olieenzo Geerts advies EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Huidtherapie