RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:12:28    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 20 juni 2014 10:17 uur, laatst gewijzigd op 20 juni 2014 10:20 uur

'Beemden' heropent speelplaats

\'Beemden\' heropent speelplaats

Op de foto: Er zijn weinig of geen scholen in Boxtel die zoveel speeltoestellen als De Beemden aan het Apollopad... (Foto: Henk van Weert).

Veel spelen, veel bewegen, veel variatie. Dat zijn volgens directeur Kees van den Boomen van De Beemden de kenmerken voor de opnieuw ingerichte speelplaats bij de basisschool aan het Apollopad in Boxtel-Oost. Donderdag 19 juni werd het schoolplein feestelijk in gebruik genomen.

Het was zelden zó druk op het met tal van speeltoestellen ingerichte schoolplein. ,,Normaal gaan niet alle groepen gelijktijdig naar buiten voor het speelkwartier. Nu komen alle 235 leerlingen samen om de oplevering van de vernieuwde speelplaats te vieren”, vertelde Van den Boomen tijdens het laatste uur van het lesrooster.

Slechts een handjevol ouders had gehoor gegeven aan de uitnodiging om de heropening bij te wonen en ook sponsors lieten het afweten. De dank aan hun adres was er niet minder groot door, aldus de schooldirecteur. ,,Dankzij de ouders en sponsors hebben we deze speelvoorzieningen kunnen realiseren. Schoolbestuur Sint-Christoffel nam echter het grootste deel van de kosten voor haar rekening.”

Dat het overkoepelende bestuur van negen Boxtelse basisscholen de beurs trok, had er volgens Van den Boomen alles mee te maken dat het schoolplein van De Beemden aanzienlijk werd verkleind. Dat was nodig om de basisschool uit te breiden, nieuwbouw van de aanpalende sbo-school De Maremak te realiseren én een kinderdagverblijf te bouwen. Twee jaar is aan de herinrichting gewerkt.

Op Facebook een uitgebreide fotoreportage van de feestelijke heropening van het schoolplein van De Beemden.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij SNS Bank Gemeente Boxtel Zwanenberg adviesgroep Toverboom Koppelmans Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro TopSlank Huidtherapie Natasja fashion Meubelmakerijdenberg Kindertuin Geerts advies Beleef Boxtel 040Fit Rijschool Dolman