12:31:20    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 07 juni 2012 14:24 uur, laatst gewijzigd op 07 juni 2012 14:28 uur

Bazaar Boxtel: verbroederingsfeest

Bazaar Boxtel: verbroederingsfeest

Op de foto: De Boxtelse band Mateus is een van de smaakmakers van de Bazaar Boxtel. (Foto: Peter de Koning).

Een verbindings- en verbroederingsfestival. Zo omschrijft voorzitter Geert Duijghuisen de Bazaar Boxtel, die zondag 10 juni alweer de elfde editie viert. Vorig jaar bezochten tussen de vier- en zesduizend bezoekers het multicultureel festival in park Molenwijk, dit jaar verwacht Duijghuisen met een ijzersterk programma misschien nog wel meer liefhebbers van muziek, dans en lekker eten te begroeten.

’De Smaak van Boxtel’ is dit jaar het thema van de Bazaar en daarmee wordt een koppeling gelegd met het succesvolle project van de Werkgroep Lokale Agenda 21, die er onder de bezielende leiding van Betsie van der Sloot al jarenlang in slaagt tientallen, zo niet honderden inwoners te verrassen met een multiculti-kookavond in restaurant Open Hof van het Baanderherencollege. ,,Samen koken en samen eten is het devies van de Smaak van Boxtel en dat willen we ook graag uitdragen tijdens de Bazaar”, vertelt Duijghuisen.

De voorzitter van het festival, die twee jaar geleden aantrad en een nieuw, enthousiast en vooral heel ambitieus bestuur vormde, zegt dat de Smaak van Boxtel bij toeval op zijn pad kwam. ,,Iedereen kent de geweldige verhalen van het kookproject dat zelfs prinses Máxima ooit bereikte”, zegt Duijghuisen, daarmee doelend op een recept voor flan (pudding) dat de prinses ooit indiende voor een van de kookboekjes die onder eindredactie van Betsie van der Sloot verschenen.

Lees alles over de Bazaar Boxtel in Brabants Centrum van donderdag 7 juni. Het programma staat op www.bazaarboxtel.nl.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Proef Culinair Beleef Boxtel Geld en Makelaardij