17:56:15    vrijdag, 10 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 09 december 2013 15:37 uur, laatst gewijzigd op 09 december 2013 17:29 uur

Basketbal met een boodschap

Basketbal met een boodschap

Op de foto: Roel Stuifmeel geeft basketballes aan leerlingen van de Angelaschool in Boxtel. (Foto: Pieter Heijboer).

Met behulp van sport vooroordelen en discriminatie bespreekbaar maken. Dat is de bedoeling van de speciale basketbalclinic waarvoor wethouder Tossy de Man maandag 9 december op de Angelaschool het startsein gaf. Initiator Radar is een organisatie die zich inzet voor gelijke behandeling van burgers.

Bij jongere kinderen op de basisschool is 'pesten' een beter woord, maar iemand naroepen om zijn haarkleur is in feite discriminatie. De wethouder vertelde dat ze niet zoveel met basketbal heeft. ,,Ik heb wél wat met de bestrijding van discriminatie en projecten van Radar. Pesten op school is van alle tijden. Het is goed als een school daarop alert is en er iets tegen doet.”

Basketballer Roel Stuifmeel verzorgde de les. Hij speelde bij het voormalig profteam van basketbalclub Giants in Bergen op Zoom. Zijn bedrijf Fun4All maakt met behulp van sport maatschappelijke onderwerpen als discriminatie bespreekbaar. Stuifmeel is geboren in Veghel en begon zijn basketbalcarrière op 9-jarige leeftijd in Boxtel.

Het project kwam tot stand door een samenwerking van Radar, de gemeente en Buurtsport Boxtel. De lessen waren voor kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 en duurden de hele dag.

 

Auteur: Pieter Heijboer

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel Toverboom Doornmalen electro Geld en Makelaardij Alfa Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Olieenzo Filipe Elan Bikes support Huidtherapie TopSlank Meubelmakerijdenberg buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen EmielTechniek