09:25:25    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 10 mei 2011 14:38 uur, laatst gewijzigd op 10 mei 2011 17:23 uur

Basisscholen voetballen in Haaren

De Haarense basisschool De Hasselbraam houdt woensdag 18 mei vanaf 14.00 uur in samenwerking met de plaatselijke voetbalclub Nemelaer een voetbaltoernooi voor scholierenteams uit de gemeente Haaren. Ook leerlingen van basisschool Sint-Willibrodus uit Esch doen mee aan het sportieve evenement.

Ongeveer 250 meisjes en jongens uit groep 7 en 8 van De Klim-op (Haaren), Sint-Franciscus (Biezenmortel), Sint-Willibrordus (Esch), Landmanschool (Helvoirt) en De Hasselbraam strijden op 18 mei om het schoolkampioenschap. Inzet is de wisselbeker die de winnaar een jaar lang op school mag houden.

Voor de uitvoering benaderde De Hasselbraam de projectleiding van de BOS-impuls gemeente Haaren. Die organisatie strikte deze keer vier tweedejaars studenten Sporteconomie en Communicatie (SPECO) van de Fontys Hogeschool Tilburg die meerdere nevenactiviteiten introduceren. Naast de wedstrijden voor het hoofdtoernooi op de velden van Nemelaer kunnen de basisscholieren onder meer ook meedoen aan de strijd om de penaltybokaal en een gooi doen naar de prijs voor het sportiefste team.

Meer informatie over het evenement is te vinden op http://www.schoolvoetbalhaaren.hyves.nl.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Advertenties