RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:56:30    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 02 augustus 2013 11:48 uur, laatst gewijzigd op 02 augustus 2013 11:49 uur

Barsten in Boxtelse coalitie

Barsten in Boxtelse coalitie

Op de foto: In Lennisheuvel is een actiecomité gevormd dat met affiches protesteert tegen schaliegas. (Foto: Peter de Koning).

Hoewel de gemeenteraad unaniem tegen proefboringen naar schaliegas is, zorgt juist dit onderwerp momenteel voor politieke wrijving binnen de Boxtelse coalitie. Combinatie95 reageerde verbolgen op de kritiek die haar wethouder Peter van de Wiel kreeg van Balans. Die partij houdt Van de Wiel verantwoordelijk voor wat zij noemt het ’schaliegasdebacle’.

Via brieven en berichten op Twitter gaf Balans afgelopen week flink af op portefeuillehouder Van de Wiel. Hem worden misstappen verweten, die ertoe leiden dat het risico van eventuele gasboringen op bedrijventerrein Vorst nog altijd niet is geweken.

Het op de man spelen door Balans is niet in goede aarde gevallen binnen Combinatie95, de partij van Van de Wiel. Die fractie verdedigt haar wethouder en stelt dat ook Wim van der Zanden (wethouder van Balans) ten tijde van de vergunningverlening deel uitmaakte van het college B. en W: ,,Het afgeven van de vergunning was een collegebesluit en is derhalve niet terug te voeren op één wethouder.” Combinatie95 verwijt coalitiepartner Balans in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen (in maart 2014) het partijbelang boven het belang van de Boxtelse samenleving te stellen. ,,Dit is in ieder geval geen collegiaal bestuur."

Lees meer over het politieke rumoer over schaliegas in de papieren editie van Brabants Centrum die donderdag 1 augustus verscheen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Geerts advies Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg SNS Bank Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair