RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:36:24    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 08 augustus 2013 10:03 uur, laatst gewijzigd op 08 augustus 2013 16:21 uur

Balans: val coalitie onnodig

Balans: val coalitie onnodig

Op de foto: Jan Vervoorn, fractiewoordvoerder en gemeenteraadslid.

Fractiewoordvoerder en gemeenteraadslid Jan Vervoorn van Balans omschrijft de breuk in de Boxtelse coalitie als ’volkomen onnodig’. Tegenover Omroep Brabant noemde hij het gisteren ’flauw’ dat de drie coalitiepartners PvdA/GroenLinks, Combinatie95 en InBox het college hebben laten springen. Vervoorn en zijn fractiegenoten laten in een persbericht weten dat de burgers de dupe zijn van het opzeggen van het vertrouwen in Balans.

Aanleiding voor de breuk zijn opmerkingen van Vervoorn, die wethouder Peter van de Wiel (Combinatie95) verantwoordelijk houdt voor het verlenen van een vergunning voor proefboringen naar schaliegas. De andere coalitiepartijen konden zich hier absoluut niet in vinden omdat zij van mening zijn dat het besluit unaniem genomen is door het gemeentebestuur, waartoe ook Balans-wethouder Wim van der Zanden behoort.

Vervoorn reageerde teleurgesteld op de val van de Boxtelse coalitie. ,,Over een half jaar staan de gemeenteraadsverkiezingen op het programma. Wellicht is dat de achterliggende gedachte van de andere coalitiepartners. Balans is de grootste partij in Boxtel. Misschien dat ze onze stemmers op deze manier van ons willen afsnoepen”, liet Vervoorn weten aan Omroep Brabant.

Lees Brabants Centrum van donderdag 8 augustus voor een uitgebreide toelichting in woord en beeld over de val van de coalitie in de gemeente Boxtel.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair