06:22:18    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 22 september 2011 13:59 uur, laatst gewijzigd op 28 september 2011 13:39 uur

Balans: stank VION aanpakken

Balans: stank VION aanpakken

Boxtel moet optreden tegen de stankoverlast van vleesconcern VION op Boseind. Dat stelt de politieke partij Balans.

Volgens de grootste raadsfractie wordt de wens om iets aan het probleem te doen niet serieus genomen en wordt het tijd dat wethouder Peter van de Wiel het bedrijf op het matje roept. VION geeft aan dat onlangs nieuwe luchtwassers in gebruik zijn genomen en de hinder tot een minimum kan worden beperkt.

Balans zet vraagtekens bij de manier waarop het gemeentebestuur de directie van VION aanpakt. ,,De vraag rijst of de ernst van de stankoverlast voldoende door het college wordt erkend en door de wethouder onder de aandacht wordt gebracht van VION.” Balans vindt dat wethouder Van de Wiel bestuurlijke druk op VION moet uitoefenen, zodat de directie van het vleesconcern extra stappen zet om de leefbaarheid in Boxtel te vergroten.

Volgens woordvoerder Marc van der Lee van VION heeft het bedrijf dit jaar slechts enkele klachten over stankoverlast ontvangen. In het begin van het jaar werden vier klachten ingediend, in juni twee toen door werkzaamheden van Brabant Water enkele putten tijdelijk open stonden. Deze maand was er ook een klacht omdat een deur openstond van een vertrek waar bijproducten worden opgeslagen.

,,VION neemt zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid en heeft luchtwassers geïnstalleerd die vanaf deze week volledig operationeel zijn”, zegt Van der Lee.

Lees meer in Brabants Centrum van 22 september.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geerts advies Olieenzo Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie