09:37:07    woensdag, 19 juni 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 28 mei 2014 10:55 uur, laatst gewijzigd op 28 mei 2014 11:10 uur

Bakkerszaak De Leijer bijna klaar

Bakkerszaak De Leijer bijna klaar

Op de foto: Beeld van het interieur in de nieuwe winkel van bakkerij Jan de Leijer aan de Sint-Severusstraat in de wijk Selissenwal. (Foto: Stefan Latijnhouwers).

Bakkerij Jan de Leijer opent op dinsdag 10 juni, de dag na Pinksteren, een nieuwe winkel aan de Sint-Severusstraat. Eigenaar Tiny Schalkx en zijn team verheugen zich een half jaar na de verwoestende brand op het moment dat ze weer aan de slag kunnen op de vertrouwde locatie in de wijk Selissenwal.

Twee ovens met een gewicht van tweeënhalve ton en een ketel werden woensdagochtend rond de klok van half acht door een opening in het dak van de nieuwbouw naar binnen getakeld. ,,Tot 7 juni blijven we brood verkopen in ons tijdelijke pand aan de Van Beekstraat, daarna gaan we hier weer vlammen”, liet Schalkx enthousiast weten.

De bakkerswinkel moest helemaal opnieuw opgebouwd worden, maar inmiddels zijn medewerkers van enkele Boxtelse bedrijven, waaronder aannemersbedrijf Henk Troeijen, bezig met de laatste loodjes van de inrichting van de zaak. De vestiging krijgt niet alleen een modernere uitstraling, maar ook meer lichtinval. De voorpui wordt iets verder naar voren geplaatst, terwijl de luifel hoger terugkomt en het pand meer glaspartijen krijgt.

Advertenties