00:23:46    woensdag, 24 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 01 december 2011 14:58 uur, laatst gewijzigd op 01 december 2011 15:03 uur

Baggeren onder Dommelbrug A2

Baggeren onder Dommelbrug A2

Op de foto: In de Dommel is tijdelijk een damwand geslagen om het slib onder de Dommelbrug in de A2 te kunnen verwijderen. (Foto: Albert Stolwijk).

Kort nadat twee jaar geleden het uitbaggeren van de Dommel begon moest een deel van traject al worden overgeslagen. Onder de brug waarmee de rijksweg A2 het riviertje kruist werden onverwacht restanten van de oude rijksweg N2 aangetroffen. Momenteel wordt in opdracht van Waterschap De Dommel het puin en het verontreinigde slib alsnog verwijderd.

Achter de woningen aan De Mutsenmaakster is tijdelijk een damwand geslagen. Naast dat het verontreinigde rivierslib wordt afgevoerd, worden ook de betonnen pijlers van een vroegere Dommelbrug alsmede andere puinresten onder het brugdek weggehaald en afgevoerd.

Inmiddels is ook de zandvang, bedoeld om dichtslibbing in de toekomst te voorkomen, gereed. Deze voorziening is gesitueerd ten oosten van de rijksweg A2, nabij de Laarakkerweg. De werkzaamheden hebben betrekking op het project Dommel door Boxtel.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Proef Culinair Huidtherapie Geerts advies Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen