RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:12:36    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 01 november 2012 17:11 uur, laatst gewijzigd op 01 november 2012 17:19 uur

Baggeren Leijsenven van start

Baggeren Leijsenven van start

Op de foto: In de kunststof zakken wordt het baggerslib opgeslagen en gescheiden van het water. (Foto: Peter de Koning).

In de afgelopen weken werden de bomen en struiken rondom het Leijsenven in park Molenwijk al verwijderd. Inmiddels is de baggerschuit te water gegaan op het ven en zijn medewerkers van aannemingsbedrijf Klaar druk bezig met groot onderhoud.

Begin dit jaar werd de vijver in dierenpark De Groene Warande aan het Essche Heike al grondig schoongemaakt. Het Leijsenven stond toen ook op de planning, maar uit onderzoek bleek dat het ven niet op dezelfde manier kon worden schoongemaakt door de hoeveelheid en de aard van het baggerslib.

Tijdens het onderhoud, dat ongeveer drie maanden in beslag zal nemen, wordt het baggerslib opgezogen. In kunststof zakken wordt het water met behulp van een toevoegstof gescheiden van de slib. Het water gaat weer terug naar het ven en het ingedikte slib wordt afgevoerd. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Klaar Baggertechnieken uit Brummen onder leiding en toezicht van Niebeek Milieutechniek uit Heusden.

Omwonenden waren donderdagmiddag welkom bij het Leijsenven voor een toelichting over de werkzaamheden door waterschap De Dommel en aannemer Klaar. Zij kregen inzicht in het baggerproces en het indikken van het slib.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Beleef Boxtel Doornmalen electro