01:38:53    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 06 februari 2013 15:07 uur, laatst gewijzigd op 06 februari 2013 16:46 uur

Baggeren Leijsenven afgerond

Baggeren Leijsenven afgerond

Op de foto: Vervuild slib, afkomstig uit het Leijsenven, is opgeslagen in zogenaamde geotubes en wordt vanaf volgende week afgevoerd. (Foto: Peter de Koning).

Het baggeren van het Leijsenven in park Molenwijk is afgerond. Aannemer Klaar BV, die het project uitvoert in opdracht van waterschap De Dommel en de gemeente Boxtel, start volgende week met de afvoer van het vervuilde slib. Daarna wordt de omgeving van het Leijsenven opnieuw ingericht.

Volgens waterschap en gemeente is het baggeren volgens planning verlopen. Ook is de verontreinigde waterbodem schoongemaakt. De resterende werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van natuurvriendelijke oevers, het frezen van stobben van verwijderde houtopstanden en de afvoer van de ingedroogde baggerspecie. Daarna wordt het depot ontruimd.

Lees meer in Brabants Centrum van 7 februari.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom buisman optiek Doornmalen electro Remax-optimus EmielTechniek TopSlank Huidtherapie Podium Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Alfa Elan Bikes support