10:10:27    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 24 oktober 2013 15:51 uur, laatst gewijzigd op 25 oktober 2013 09:18 uur

'Bachkoralen geen transcripties'

\'Bachkoralen geen transcripties\'

Op de foto: De Boxtelse musicus Kees van Houten brengt in november andermaal een boek uit over werken van Johann Sebastian Bach. (Foto: Gerard Schalkx).

Begin november 2013 brengt de Boxtelse organist en Bachkenner Kees van Houten zijn negende boek uit in de serie ’Van Taal tot Klank’. Hij geeft daarin een geheel nieuwe visie op de ontstaansgeschiedenis van de zes Schübler-koralen van Johann Sebastian Bach.

Van Houten zegt met veel argumenten aan te kunnen tonen dat de zes koralen die hij bestudeerde geen latere transcripties zijn, zoals tot op heden wordt aangenomen. Het zijn volgens hem originele werken die Bach gelijktijdig componeerde met de cantatedelen voor orgel. De koraalvoorspelen worden diepgaand besproken in het nieuwe boek. De tekst vormt daarbij het uitgangspunt voor een gedetailleerde retorische en theologische analyse.

Belangstellenden kunnen tot 1 november intekenen op het boek door 23,50 euro (inclusief verzendkosten) over te maken op rekeningnummer 1511142 ten name van Kees van Houten in Boxtel. Het boek wordt dan begin november toegezonden. Na 1 november is het boek vijf euro duurder.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Doornmalen electro Elan Bikes support Beleef Boxtel Geerts advies Alfa buisman optiek Filipe Olieenzo Podium Boxtel Toverboom TopSlank Huidtherapie EmielTechniek