01:27:15    woensdag, 08 april 2020
brabants centrum logo
Zondag, 22 april 2012 10:03 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2012 10:48 uur

Babylijkje zat in vuilniszak

Babylijkje zat in vuilniszak

Op de foto: Politie en recherche kwamen zondagochtend ter plaatse om onderzoek te doen. Het fietspad tussen Boxtel-Oost en Liempde was urenlang afgesloten. (Foto: Gerard Schalkx).

De dode baby die zondagochtend om 07.30 uur door een wandelaar werd gevonden langs de Laarakkerweg in Liempde, blijkt een meisje te zijn. Het lichaam zat in een vuilniszak en werd gevonden op de oever van de Dommel onder de brug in de rijksweg A2.

Inmiddels heeft zich een getuige gemeld bij de politie. De inwoner van Liempde verklaarde te zijn aangesproken door een verwarde vrouw die hulp zocht omdat ze iets ergs had gedaan. ,,We zijn deze verklaring grondig aan het onderzoeken en roepen ook andere getuigen op zich te melden bij de politie", aldus een woordvoerder.

De politie Brabant-Noord is op zoek naar alle informatie die kan bijdragen aan het bekend worden van de identiteit van de moeder van het kindje. Omwonenden en passanten hebben maandag een flyer ontvangen die door politie is opgesteld. Daarnaast wordt nadrukkelijk gezocht naar getuigen die een vuilniszak op de vindplaats hebben zien staan of iemand met een zak hebben zien rondlopen.

De politie roept vooral de moeder op zich te melden om haar eventueel de nodige hulp te kunnen bieden. Mensen die meer informatie hebben wordt verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

In de uitzending van het televisieprogramma Bureau Brabant wordt maandag 23 april uitgebreid aandacht besteed aan de vondst van het babylijkje in Liempde. De uitzending is vanaf 17.55 uur te zien bij Omroep Brabant. Ook in het televisieprogramma Opsporing Verzocht is dinsdagavond aandacht voor het voorval. Het programma is te zien vanaf 21.25 uur op Nederland 1.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Olieenzo Remax-optimus Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel Elan Bikes support EmielTechniek Geerts advies Podium Boxtel Geld en Makelaardij Filipe buisman optiek Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Huidtherapie