01:14:38    maandag, 13 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 17 juni 2011 17:27 uur, laatst gewijzigd op 18 juni 2011 10:03 uur

Baanderherencollege pronkt met 365 zonnepanelen

Baanderherencollege pronkt met 365 zonnepanelen

Op de foto: Hans Maassen (links) van het Boxtelse bedrijf Solartricity wijst rector Leon Spaan van het Baanderherencollege op de actuele opbrengst van de 365 zonnepanelen op het dak van de Boxtelse school. (Foto: Gerard Schalkx).

Wie goed kijkt, ziet vanaf de weg dat op het dak van het Baanderherencollege in Boxtel een aantal zonnepanelen geplaatst zijn. Maar dat het in totaal om 365 exemplaren gaat, verdeeld over de verschillende daken op het gebouw, zal niet bij iedereen bekend zijn. Vrijdagmiddag werden de zonnepanelen officieel geopend door rector Leon Spaan van het Baanderherencollege en ondernemer Hans Maassen van het plaatselijke bedrijf Solartricity.

Spaan, rector van het Baanderherencollege én het Jacob-Roelandslyceum voor havo- en vwo-onderwijs, en Maassen onthulden tijdens de openingshandeling een display met daarop de actuele opbrengst van de zonnepanelen, de totale opbrengst en de actuele besparing van CO2. Maassen: ,,De zonnepanelen op het dak van deze school zetten het zonlicht om in elektriciteit, wat direct in het gebouw gebruikt kan worden. Hierdoor zijn we minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, vermindert de uitstoot van CO2 en besparen we op de inkoop van elektriciteit.”

De hoofd facilitaire dienst van het Baanderherencollege, Jos van Lanen, gaf vrijdag aan dat de zonnepanelen sinds een paar maanden in werking zijn. ,,Ze zijn weliswaar al vanaf februari geplaatst, maar sinds begin april zetten ze daadwerkelijk zonlicht om in elektriciteit. Door de grote droogte, zomerse omstandigheden en veel zonuren in de afgelopen maanden gaat het heel hard en neemt de totale opbrengst snel toe. In de wetenschap dat de zomermaanden juli en augustus er nog aan komen, belooft de opbrengst dit jaar groter te worden dan verwacht.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Filipe EmielTechniek Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Podium Boxtel Alfa buisman optiek Geerts advies Olieenzo TopSlank Toverboom Elan Bikes support Remax-optimus Meubelmakerijdenberg