23:42:25    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zondag, 23 september 2012 18:54 uur, laatst gewijzigd op 23 september 2012 19:30 uur

'BOC' wint verdiend van ODC

\'BOC\' wint verdiend van ODC

Op de foto: Ongeveer 1.300 toeschouwers zagen in sportpark Munsel gastheer Boxtel winnen van ODC. (Foto: Peter de Koning).

Vriend en vijand waren het er na afloop over eens. De voetballers van RKSV Boxtel zegevierden in eigen huis verdiend van plaatselijke rivaal ODC. De koploper in de derde klasse won met 3-0. ,,Na vier duels al twaalf punten. Fantastisch", jubelde voorzitter Ties Pronk na afloop. Ter vergelijk: vorig seizoen had de thuisclub met het ingaan van de winterstop pas dit zelfde aantal punten.

Voor rust gaven beide ploegen elkaar weinig toe, hoewel Boxtel toch vaker op de ODC-helft was te vinden. De thuisploeg creëerde mogelijkheden uit eigen spel, terwijl ODC het vooral moest hebben van toevallige kansjes. Desondanks had de stand halverwege gelijk kunnen staan; nu gingen de roodwitten met 1-0 de kleedkamer in.

Na de thee scoorde Boxtel, plaatselijk kortweg nog vaak aangeduid met de vooroorlogse afkorting BOC, nog tweemaal. Dat kon omdat ODC op een gegeven moment een tegen een ging spelen in een verwoede poging een doorbraak te forceren. De tricolores kregen echter het lid op de neus en moesten het hoofd met 3-0 buigen. Dat verhinderde niet dat na afloop, mede dankzij de klanken van De Aggemarvanhuisaf Band, de derde helft een feestelijke invulling kreeg.

ODC-preses Ton Jonkers veegde in de bestuurskamer de druppels van zijn gezicht. Tranen? ,,Nee hoor, slechts regendruppels. Onze gastheer heeft verdiend gewonnen. We zullen aan de bak moeten om de tegenvallende resultaten tot op heden om te buigen." Arbiter Stefan Dammers uit Vught sprak van een sportief duel.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties