11:18:54    zondag, 12 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 februari 2012 16:27 uur, laatst gewijzigd op 23 februari 2012 16:35 uur

BHC scoort onvoldoende

BHC scoort onvoldoende

Op de foto: Begin januari hield het Baanderherencollege een drukbezochte open dag. Potentiële leerlingen deden proefjes op het natuurplein van de school. (Foto: Peter de Koning).

Leon Spaan, algemeen directeur van het Baanderherencollege (BHC), was niet verrast door de onderzoeksresultaten van de Inspectie van het Onderwijs. In het onderzoeksrapport dat op 16 januari verscheen, worden de aspecten zorg en kwaliteitszorg als onvoldoende beoordeeld. Het BHC is sinds vorig schooljaar bezig met de verbetering van zaken die betrekking hebben op verzuimbeleid, scholieren met leerproblemen en contacten tussen mentor en leerling.

De Inspectie van het Onderwijs betitelt het Baanderherencollege als zwak in een onderzoek naar de kwaliteit van het onderwijs. Vooral de aspecten zorg, kwaliteitszorg en het aanbod taalbeleid worden door de inspectie onvoldoende genoemd. Het gaat hier om begeleiding van leerlingen door mentoren, scholieren met leerproblemen en verzuim. De inspectie geeft aan dat de begeleiding van leerlingen die extra zorg nodig hebben, niet altijd adequaat gebeurt. Ook zou de dossiervorming niet compleet zijn of verspreid over verschillende systemen. De conclusie luidt dat de school de effecten van de zorg nog niet structureel en systematisch evalueert.

De algemeen directeur van de Boxtelse middelbare school geeft aan dat er in juni een gesprek heeft plaatsgevonden met de Inspectie van het Onderwijs waarin zij nader onderzoek aankondigde. In november vond deze controle plaats en dat leidde tot het rapport. ,,De problemen worden onderkend en kwaliteitsverbeteringen in het onderwijs zijn in volle gang", aldus Spaan.

Klik hier om het kwaliteitsonderzoek van de Inspectie van het Onderwijs over het Baanderherencollege te lezen.

Lees meer in het Brabants Centrum van donderdag 23 februari.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Toverboom Filipe Olieenzo Café zaal Kloosterzicht TopSlank Remax-optimus Geld en Makelaardij Elan Bikes support Geerts advies Podium Boxtel Alfa Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen