19:37:14    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 20 december 2013 09:34 uur, laatst gewijzigd op 20 december 2013 12:19 uur

BHC in actie voor Voedselbank

BHC in actie voor Voedselbank

Op de foto: Leerlingen van het Baanderherencollege kregen vrijdag na deelname aan de sponsorloop een welverdiend broodje knakworst. (Foto: Annelieke van der Linden).

Leerlingen van het Baanderherencollege hielden donderdag en vrijdag een grote kerstactie. Zo organiseerden scholieren van het praktijkonderwijs donderdagavond een sfeervolle kerstmarkt in de school. Vrijdag werd ook nog een sponsorloop gehouden. De opbrengst wordt geschat op ruim 5.000 euro en is bestemd voor de Voedselbank.

De bezoekers aan de kerstmarkt werden op het schoolplein ontvangen. Er brandden diverse vuurkorven en haardvuren. In de school waren allerlei kraampjes opgesteld waar leerlingen hun eigen werkstukken verkochten. Ook werden er computerspelletjes gespeeld en stond er een sjoelbak. Lekkere hapjes en drankjes en muziek van de Boxtelse formatie vanBakkus zorgden voor een échte kerstsfeer.

De markt trok veel belangstelling en de bezoekers waren enthousiast over de vele activiteiten. Ook de leerlingen vervulden hun taak met plezier. ,,We hebben zelf bedacht wat voor kraampjes en spelletjes er mochten komen", vertelde David van Son. ,,Ik denk ook dat de bezoekers dit leuker vinden dan een sponsorloop." De kerstmarkt bracht ongeveer 900 euro op.

Vrijdagochtend namen ongeveer 700 leerlingen deel aan de sponsorloop. Voor de onderbouw en de bovenbouw waren verschillende routes van 6 kilometer uitgezet richting Boxtel-Oost en industrieterrein Ladonk. ,,Het was gezellig, omdat je tijdens de wandeling met iedereen kunt kletsen"", vond derdeklasser Kimberley van den Bergh. Ze zamelde zelf 65 euro in. ,,Ik heb aan mensen in mijn omgeving gevraagd of ze mij wilden sponsoren."

Docent Dick Bartelds van de kerstcommissie van BHC geeft aan dat hij om 05.00 uur 's nachts al op pad was in Boxtel om de route uit te zetten. ,,Deze actie dient twee doelen: de Voedselbank en een goed contact opbouwen met de leerlingen." Na afloop van de sponsorloop kregen de leerlingen op school een broodje knakworst en was het tijd om vakantie te gaan vieren.

De Voedselbank Boxtel schreef verschillende scholen aan met de vraag of zij iets voor de organisatie konden betekenen. ,,Daar hebben we gehoor aan gegeven", aldus Jeannette Ruitenbroek van de BHC-kerstcommissie. ,,Het is een goed doel dat dicht bij ons staat. Zo zullen er verschillende leerlingen zijn die gebruik moeten maken van de Voedselbank."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Filipe Doornmalen electro Toverboom Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Beleef Boxtel buisman optiek EmielTechniek TopSlank Olieenzo Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Remax-optimus Geld en Makelaardij Podium Boxtel