RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:25:13    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 10 augustus 2011 17:15 uur, laatst gewijzigd op 10 augustus 2011 19:24 uur

B. en W. vindt geld voor De Rots

De gemeente Boxtel wil 105.000 euro investeren in gemeenschapshuis De Rots zodat de verbouwingsplannen kunnen worden uitgevoerd. In de begroting voor 2012, die in september wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad, is het bedrag voor De Rots gereserveerd. Het gemeenschapshuis wil een grootschalige verbouwing doorvoeren en de programmering aanpassen.

Het gemeenschapshuis in de wijk Boxtel-Oost kampt met een groot exploitatietekort; om dit op te vangen investeerde de gemeente dit jaar al 67.000 euro. De Rots is een monumentaal pand en dat zorgt jaarlijks voor veel onkosten. Beheerder Eric Schouten gaf eerder aan dat er diverse reparaties moeten worden uitgevoerd om het gemeenschapshuis op een hoger niveau te krijgen. Ook zou in het gebouw een lift moeten komen.

Wethouder Anton van Aert onderschrijft dit: ,,Er moet veel gebeuren om De Rots eigentijdser te maken. De verbouwing is zeker noodzakelijk.” Naast de 105.000 euro die wordt opgenomen in de begroting, krijgt het gemeenschapshuis ook 50.000 euro via het ontwikkelingsplan Oost. ,,De Rots heeft meer geld nodig om alle gewenste aanpassingen te kunnen realiseren”, erkent Van Aert. ,,Wellicht dat dit door sponsoring kan worden gerealiseerd.”

Volgens Van Aert is er in de wijk voldoende draagvlak voor een gemeenschapshuis. ,,Wel is het dan noodzakelijk om De Rots een aantrekkelijkere uitstraling te geven”, zegt de wethouder. ,,In Oost wordt momenteel veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de sociale as tussen De Rots en de Kinderboerderij. Door de behoefte te stimuleren met leuke activiteiten, komen de bezoekers vanzelf.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Peijnenburg Verzuimbegeleiding