RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:23:31    vrijdag, 16 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 10 augustus 2011 17:15 uur, laatst gewijzigd op 10 augustus 2011 19:24 uur

B. en W. vindt geld voor De Rots

De gemeente Boxtel wil 105.000 euro investeren in gemeenschapshuis De Rots zodat de verbouwingsplannen kunnen worden uitgevoerd. In de begroting voor 2012, die in september wordt gepresenteerd aan de gemeenteraad, is het bedrag voor De Rots gereserveerd. Het gemeenschapshuis wil een grootschalige verbouwing doorvoeren en de programmering aanpassen.

Het gemeenschapshuis in de wijk Boxtel-Oost kampt met een groot exploitatietekort; om dit op te vangen investeerde de gemeente dit jaar al 67.000 euro. De Rots is een monumentaal pand en dat zorgt jaarlijks voor veel onkosten. Beheerder Eric Schouten gaf eerder aan dat er diverse reparaties moeten worden uitgevoerd om het gemeenschapshuis op een hoger niveau te krijgen. Ook zou in het gebouw een lift moeten komen.

Wethouder Anton van Aert onderschrijft dit: ,,Er moet veel gebeuren om De Rots eigentijdser te maken. De verbouwing is zeker noodzakelijk.” Naast de 105.000 euro die wordt opgenomen in de begroting, krijgt het gemeenschapshuis ook 50.000 euro via het ontwikkelingsplan Oost. ,,De Rots heeft meer geld nodig om alle gewenste aanpassingen te kunnen realiseren”, erkent Van Aert. ,,Wellicht dat dit door sponsoring kan worden gerealiseerd.”

Volgens Van Aert is er in de wijk voldoende draagvlak voor een gemeenschapshuis. ,,Wel is het dan noodzakelijk om De Rots een aantrekkelijkere uitstraling te geven”, zegt de wethouder. ,,In Oost wordt momenteel veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van de sociale as tussen De Rots en de Kinderboerderij. Door de behoefte te stimuleren met leuke activiteiten, komen de bezoekers vanzelf.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Rijschool Dolman Tiga Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg 040Fit Natasja fashion Doornmalen electro Geld en Makelaardij Koppelmans Zwanenberg adviesgroep Huidtherapie SNS Bank TopSlank Toverboom Geerts advies