RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:45:35    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 26 oktober 2013 15:55 uur, laatst gewijzigd op 26 oktober 2013 16:58 uur

Award voor architect Henket

Award voor architect Henket

Op de foto: Museum De Fundatie in Zwolle kreeg dit jaar een uitbouw bovenop het dak van het bestaande pand. De Essche architect Hubert-Jan Henket van Bierman Henket architecten was verantwoordelijk voor het opvallende ontwerp. (Foto: Joep Jacobs).

Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven heeft Hubert-Jan Henket van Bierman Henket architecten uit Esch een award in de categorie Ruimtelijk Exterieur ontvangen. De architect ontving de prijs voor zijn meest recente ontwerp: de uitbouw van museum De Fundatie in Zwolle.

Twee jaar geleden werd Henket benaderd door museumdirecteur Ralph Keuning van De Fundatie. Hij wilde graag dat de architect een uitbouw voor het markante gebouw zou maken. Het museum ligt aan de rand van oude vesting. ,,Aan de ene kant het middeleeuwse stadscentrum en aan de andere zijde een park in prachtige Engelse stijl. Die combinatie van oud en nieuw wilde ik terug laten komen in het ontwerp van de uitbouw”, aldus Henket.

De uitbouw in de vorm van een ei op het dak werd in Zwolle, maar eigenlijk in heel Nederland, met veel enthousiasme ontvangen. Vorige week werd de Esschenaar tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven verrast met een award. Het ontwerpen van de opbouw van museum De Fundatie was erg bijzonder voor Henket. Bij de opening werd besloten een fototentoonstelling in te richten met prenten van fotograaf Pieter Henket, de zoon van de architect. Deze tentoonstelling is nog tot en met 17 november te zien in het museum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Olieenzo Beleef Boxtel SNS Bank Geerts advies Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen