21:39:03    dinsdag, 25 juni 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 05 juni 2012 20:32 uur, laatst gewijzigd op 05 juni 2012 22:09 uur

Avondvierdaagse in oranje sferen

Avondvierdaagse in oranje sferen

Op de foto: Dinsdag was de eerste dag van de Boxtelse avondvierdaagse. Alle namen van de deelnemers werden aangekruist. (Foto: Albert Stolwijk).

Honderden kinderen waren dinsdagmiddag op weg naar het Jacob-Roelandslyceum. Niet om daar lessen te volgen, maar om te verzamelen voor de Boxtelse avondvierdaagse. De start van de wandeltocht van vijf of tien kilometer is traditioneel bij de middelbare school.

Het Europees kampioenschap voetbal staat voor de deur en dat was te merken bij de vierdaagse wandeltocht. Verschillende deelnemers waren gehuld in oranje kleding of hadden een gek hoedje op. Ook kregen alle wandelaars tijdens de tocht een oranje tasje met een flesje water van De Garage, het bedrijf dat aan het Molenpad is gevestigd. Het bedrijf viert het eenjarig bestaan in Boxtel.

Flynn van Hal (11) zit in groep 6 van basisschool De Hobbendonken en heeft samen met twee vriendinnen voor iedereen uit haar klas een geplastificeerde vlag gemaakt. Deze vlaggen, in de kleuren van Nederland, Oekraïne en Polen, hangen de leerlingen om tijdens het wandelen. ,,Ik hoop dat we hiermee kans maken om de wedstrijd van de avondvierdaagse voor het beste thema te winnen”, zegt Flynn.

De avondvierdaagse wordt vrijdag afgesloten met een feestelijke intocht. Deze start met de samenkomst van alle deelnemers op het sportveld aan de Van der Voortweg. Fanfare Sint-Arnoldus uit Lennisheuvel wacht de wandelaars muzikaal op bij de Zwaanse Brug. Boxtel’s Harmonie en de Gildenbondsharmonie vergezellen de deelnemers tijdens hun laatste kilometers op weg naar het Jacob-Roelandslyceum. Wethouder Willie van de Langenberg deelt onderscheidingen uit.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel