RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:48:06    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 29 mei 2012 16:37 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2012 09:18 uur

Atriumwoningen van de baan

Atriumwoningen van de baan

Op de foto: Impressie van de atriumwoningen die tussen de straten Munselse Hoeve (links) en Zonnegolven (rechts) zouden moeten verrijzen.

De bouw van acht erergiezuinige atriumwoningen in het duurzame Boxtelse wijkje Zonnegolven is van de baan. ,,De economische en woningmarktcrisis heeft mensen belemmerd om aan te haken. Jammer, want er was wel degelijk veel enthousiasme en belangstelling voor dit plan waarbij toekomstige buren samen op zouden treden als projectontwikkelaar”, lieten wethouder Peter van de Wiel van Boxtel en initiatiefnemer Stefan de Nijs dinsdag weten.

De initiatiefnemers, verenigd in Atrium Woningen Boxtel Stichting (AWBS), waren al vergevorderd met het project. De energiezuinige woningen zouden gerealiseerd worden tussen Zonnegolven en de straat Munselse Hoeve. In een eerder stadium werden al de eerste schetsen die architect Jacques Vink van bureau Ruimtelab had vervaardigd gepresenteerd.

Het gemeentebestuur van Boxtel ondersteunde de plannen, wat werd bekrachtigd in juli 2011 toen wethouder Van de Wiel samen met initiatiefnemer De Nijs zijn handtekening zette onder een intentieovereenkomst. ,,Het was de bedoeling dat acht woningen gebouwd werden volgens het principe van collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij kopers de indeling van de huizen zelf mochten bepalen en ook inspraak hadden in de inrichting van de woonomgeving”, aldus wethouder Van de Wiel.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro SNS Bank Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen