15:41:00    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 29 mei 2012 16:37 uur, laatst gewijzigd op 31 mei 2012 09:18 uur

Atriumwoningen van de baan

Atriumwoningen van de baan

Op de foto: Impressie van de atriumwoningen die tussen de straten Munselse Hoeve (links) en Zonnegolven (rechts) zouden moeten verrijzen.

De bouw van acht erergiezuinige atriumwoningen in het duurzame Boxtelse wijkje Zonnegolven is van de baan. ,,De economische en woningmarktcrisis heeft mensen belemmerd om aan te haken. Jammer, want er was wel degelijk veel enthousiasme en belangstelling voor dit plan waarbij toekomstige buren samen op zouden treden als projectontwikkelaar”, lieten wethouder Peter van de Wiel van Boxtel en initiatiefnemer Stefan de Nijs dinsdag weten.

De initiatiefnemers, verenigd in Atrium Woningen Boxtel Stichting (AWBS), waren al vergevorderd met het project. De energiezuinige woningen zouden gerealiseerd worden tussen Zonnegolven en de straat Munselse Hoeve. In een eerder stadium werden al de eerste schetsen die architect Jacques Vink van bureau Ruimtelab had vervaardigd gepresenteerd.

Het gemeentebestuur van Boxtel ondersteunde de plannen, wat werd bekrachtigd in juli 2011 toen wethouder Van de Wiel samen met initiatiefnemer De Nijs zijn handtekening zette onder een intentieovereenkomst. ,,Het was de bedoeling dat acht woningen gebouwd werden volgens het principe van collectief particulier opdrachtgeverschap, waarbij kopers de indeling van de huizen zelf mochten bepalen en ook inspraak hadden in de inrichting van de woonomgeving”, aldus wethouder Van de Wiel.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Filipe Huidtherapie Toverboom Alfa Olieenzo buisman optiek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel Doornmalen electro TopSlank Beleef Boxtel Remax-optimus Elan Bikes support