22:36:57    zondag, 16 juni 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 03 september 2011 15:22 uur, laatst gewijzigd op 04 september 2011 10:20 uur

Asfaltering bij Liempdse Barriere

Asfaltering bij Liempdse Barriere

Op de foto: Drie asfaltspreidmachines tegelijk in actie. Dat zie je normaal alleen op rijkswegen.Om vaart te maken werden ze ook gebruikt op de Keulsebaan. (Foto: Albert Stolwijk).

De asfaltering van de Keulsebaan en Boxtelseweg nabij restaurant De Liempdse Barrière verloopt prima. Vanavond is de nieuwe toplaag, compleet met markering, klaar. Morgen, zondag 4 september, hebben de medewerkers van aannemingsbedrijf Jansen de Jong de hele dag nodig om de 21 lussen voor de verkeerregelinstallaties in het nieuwe asfalt te frezen.  

Sinds de ingebruikname van afslag 26 in 1994 is geen groot onderhoud meer gepleegd aan dit wegvak, vertelt de uitvoerder van Jansen de Jong. ,,Dus was het hard nodig. Temeer als je weet dat het asfalt gemiddeld eens per tien jaar moet worden vervangen."

Dagelijks maakt veel verkeer gebruik van afslag 26 bij restaurant De Liempdse Barrière. ,,Vanwege de vele draaiingen die hier gemaakt moeten worden, lijdt de deklaag extra. Op sommige stukken hebben we het oude asfalt dieper weg moeten frezen. Gisteravond (vrijdag - red.) zijn we gestart en vanochtend rond een uur of vijf was dat karwei klaar. Precies volgens schema", vertelde de uitvoerder zojuist.

Met drie zogeheten asfaltspreidmachines is vanmiddag de nieuwe toplaag aangebracht. Ruim dertig vrachtwagens vol bitumen zijn in opdracht van de provincie Noord-Brabant verwerkt. Uiterlijk maandag 5 september om 06.00 uur moet het wegvak weer toegankelijk zijn, maar de verwachting is dat zondagavond het verkeer alweer gebruik kan maken van de Keulsebaan, de Boxtelseweg en afslag 26. Tot die tijd wordt verkeer omgeleid.

Binnenkort wordt afslag 26 nogmaals enkele dagen afgesloten. Dan asfalteert Rijkswaterstaat de op- en afritten.

Auteur: Henk van Weert

Advertenties