12:20:06    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 02 september 2011 09:43 uur, laatst gewijzigd op 02 september 2011 09:50 uur

Asbest in fietsenstalling Sint-Ursula

Asbest in fietsenstalling Sint-Ursula

Op de foto: In de fietsenstalling van Sint-Ursula is asbest aangetroffen. Schoonmakers moeten na het werk eerst douchen... (Foto: Marc Cleutjens).

In de fietsenstalling van voormalig klooster Sint-Ursula aan de Baroniestraat is asbest aangetroffen. Dat heeft Woonstichting Sint-Joseph, de eigenaar van het gebouw, vrijdag bekendgemaakt. Het asbest wordt verwijderd, fietsen moeten worden schoongemaakt.

Het asbest is ontdekt tijdens de voorbereidingen van de verbouwing van Sint-Ursula. Volgens een woordvoerster van Sint-Joseph heeft de firma Search asbestdeeltjes gevonden in het vloerzeil van de fietsenstalling, die door bewoners van het kloostercomplex wordt gebruikt.

Momenteel wordt de sanering van de fietsenstalling voorbereid. Gebruikers kunnen de fiets tijdelijk in een container stallen. ,,Ook alle fietsen worden onderzocht op asbestvezels", zo meldde een medewerker van het saneringsbedrijf vrijdagochtend. ,,Met microscopen wordt gekeken of zich asbestdeeltjes aan de fietsen gehecht hebben."

De fietsenstalling van Sint-Ursula mag momenteel alleen betreden worden in de bekende witte pakken. Voor de ingang van de stalling is een mobiele douchecabine geplaatst. Nadat de medewerkers aan het werk zijn geweest, dienen ze zich eerst te douchen alvorens ze weer naar buiten komen.

Zondag 11 september wordt in het Ursulagebouw ter gelegenheid van Open Monumentendag een open dag gehouden. De asbestvondst zal geen gevolgen hebben voor dit evenement, zo is de verwachting.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Geld en Makelaardij