RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
22:35:36    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 02 september 2011 09:43 uur, laatst gewijzigd op 02 september 2011 09:50 uur

Asbest in fietsenstalling Sint-Ursula

Asbest in fietsenstalling Sint-Ursula

Op de foto: In de fietsenstalling van Sint-Ursula is asbest aangetroffen. Schoonmakers moeten na het werk eerst douchen... (Foto: Marc Cleutjens).

In de fietsenstalling van voormalig klooster Sint-Ursula aan de Baroniestraat is asbest aangetroffen. Dat heeft Woonstichting Sint-Joseph, de eigenaar van het gebouw, vrijdag bekendgemaakt. Het asbest wordt verwijderd, fietsen moeten worden schoongemaakt.

Het asbest is ontdekt tijdens de voorbereidingen van de verbouwing van Sint-Ursula. Volgens een woordvoerster van Sint-Joseph heeft de firma Search asbestdeeltjes gevonden in het vloerzeil van de fietsenstalling, die door bewoners van het kloostercomplex wordt gebruikt.

Momenteel wordt de sanering van de fietsenstalling voorbereid. Gebruikers kunnen de fiets tijdelijk in een container stallen. ,,Ook alle fietsen worden onderzocht op asbestvezels", zo meldde een medewerker van het saneringsbedrijf vrijdagochtend. ,,Met microscopen wordt gekeken of zich asbestdeeltjes aan de fietsen gehecht hebben."

De fietsenstalling van Sint-Ursula mag momenteel alleen betreden worden in de bekende witte pakken. Voor de ingang van de stalling is een mobiele douchecabine geplaatst. Nadat de medewerkers aan het werk zijn geweest, dienen ze zich eerst te douchen alvorens ze weer naar buiten komen.

Zondag 11 september wordt in het Ursulagebouw ter gelegenheid van Open Monumentendag een open dag gehouden. De asbestvondst zal geen gevolgen hebben voor dit evenement, zo is de verwachting.

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Doornmalen electro Geerts advies Huidtherapie SNS Bank Proef Culinair Gemeente Boxtel Modecentrum Frans Theelen