RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:50:07    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Vrijdag, 31 augustus 2012 18:13 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2012 18:20 uur

Archeoloog vraagt informatie

Archeoloog vraagt informatie

Op de foto: De Mauser K98, een standaardgeweer van Duitse militairen tijdens de Tweede Wereldoorlog, dat tijdens het baggeren in de Dommel nabij de Zwaanse Brug is gevonden samen met twee kogelhulzen.

Archeoloog Jan Roymans, die in opdracht van waterschap en gemeente onderzoek doet naar bodemvondsten bij de reconstructie van de Dommel in hartje Boxtel, roept inwoners op om hun herinneringen te delen.

Met name door de vondst van een Duitse karabijn in het slib van de Dommel is de archeoloog benieuwd naar verhalen over de laatste oorlogsdagen toen de bezetter de Zwaanse Brug opblies. ,,Natuurlijk is al veel beschreven in boeken, maar wie weet hebben inwoners van Boxtel nog persoonlijke verhalen om deze vondst 'in te kaderen'.

Ook mensen die nog informatie hebben over vroegere bebouwing nabij de Raaphof kunnen reageren. Hoewel de deze week blootgelegde fundamenten van oude bedrijfsgebouwen vrijwel zeker uit de negentiende eeuw dateren, hoopt Roymans (verbonden aan archeologisch adviesbureau RAAP) nog aan nieuwe gegevens te komen.

Mensen kunnen reageren via e-mail: j.roymans@raap.nl.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo